fbpx

TOOL izbacio naslovnu stvar sa novog albuma

minut čitanja

Progresivni američki sastav Tool objavio je naslovnu stvar sa dugoočekivanog petog studijskog albuma „Fear Inoculum” koji izlazi 30. avgusta ove godine.

Prošlo je više od deset godina od objavljivanja fantastičnog albuma „10.000 Days” koji je samo u prvoj nedelji od izbacivanja prodat u više od pola miliona primeraka. I napokon nova stvar! 

„Fear Inoculum” je desetominutna naslovna numera sa novog Tool albuma koja već ima skoro 250.000 hiljada pregleda na YouTube.

Novi album imaće sedam pesama u trajanju od zapanjujućih 80 minuta, kako je objasnio gitarista benda Adam Jones u intervjuu za magazin Guitar World.

Nijedna pesma se ne pridržava formata za radio singl, a što se tiče koncepta, Jones je rekao da se sve vrti oko broja sedam. 

„Napravio sam fotografiju koja je ukazala na broj sedam dok smo svirali, a dosta rifova koje smo Justin (basista) i ja smislili su bili u sedam.”

Bez prevelikog ulaženja u detalje, glavna stvar je da su se rifovi pojavljivali samo u sedam, Jones je objasnio i nastavio:

„Tada mi je Maynard (vokal) rekao o celom konceptu koji je imao o broju sedam i svi smo bili, poput, o, moj Bože, ovo je previše čudno!”

Tool je na svojim poslednjim koncertima svirao dve nove pesme koje bi trebalo da se nađu na novom albumu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

MY DYING BRIDE završio novi album

Sledeća priča

Frontmen Celtic Frosta ljut na Metallicu

Najnovije iz rubrike U fokusu