fbpx
Maynard James Keenan na koncertu 2019. godine u Konektikatu/FOTO: YouTube

Zašto MAYNARD JAMES KEENAN stoji na zadnjem delu bine dok peva za TOOL

minut čitanja

Maynard James Keenan, frontmen kultnog sastava Tool, ima neobičan stil nastupa. Dok većina pevača stoji na sredini bine, u centru pažnje, Keenan preferira da bude tamo gde ga fanovi ne očekuju – na zadnjem delu pozornice.

Mnogi su se pitali zašto je izabrao ovu poziciju. Neki su mislili da je to zato što želi da pažnju publike preusmeri na vizualne efekte i veštine svojih kolega iz benda. Drugi su mislili da želi da sačuva misteriju oko sebe. Čak su se i šalili kako bi mu ova pozicija pomogla da izbegne napade preterano oduševljenih fanova.

Ali istina je mnogo jednostavnija.

Keenan je u intervjuu za magazin Kerrang otkrio da je razlog što su instrumenti na bini tako glasni da bi bilo teško napraviti dobar zvuk ako bi bio napred. Takođe, sa zadnje pozicije može bolje da vidi šta se dešava i lakše komunicira sa svojim bendom.

Bubnjevi su tako glasni. Danny kao da ima kao 17 ruku i 15 nogu, a onda Adam ima bezbroj pojačala i tu je zid od basa za koji je zadužen Justin. Zbog toga je mnogo teže da se napravi odgovarajući zvuk ako sam ja napred. I pozicija gore je takođe sjajna jer mogu da vidim šta se dešava. Možemo da se povežemo jedni sa drugima gledajući se, rekao je Keenan.

I na koncertu u Beogradu daleke 2007. godine, Keenan je bio pozadi. Pogledajte ispod. 

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

ŠAPIĆ ‘ugurao’ RAMMSTEIN u svoje Dane porodice

Sledeća priča

HARDCORE bendovi iz Užica i Beograda sviraju u klubu JUGOŠPED

Najnovije iz rubrike U fokusu