fbpx

Frontmen Celtic Frosta ljut na Metallicu

2 minuta čitanja

Tom Gabriel Fischer, nekadašnji predvodnik švajcarskog sastava Celtic Frost, opalio je po Metallici zbog njihovog „ponižavajućeg” izvođenja numere „The Usurper” na koncertu u Cirihu prošle godine.

Basista Robert Trujillo i gitarista Kirk Hammett američkog sastava Metallica na svakom koncertu u okviru „Worldwired” turneje obrađuju pesme svojih muzičkih junaka ili neki lokalni hit mesta u kome sviraju, često birajući numere koje i nisu baš deo tradicionalnog metal zvuka.

Tako su na svirkama u Cirihu i Ženevi prošle godine odsvirali „The Usurper” i Procreation of the Wicked švajcarskog legendarnog ekstremnog metal sastava Celtic Frost i time odali počast pokojnom basisti Martinu Eriku Ainu.

Fischer se nije baš oduševio izvođenjem „The Usurper”, pa je u najnovijem intervjuu za magazin Rolling Stone „opalio” po Metallici rekavši da su divovi heavy metala iz San Franciska „masakrirali [pesmu] i to je bilo baš ponižavajuće”.

„Zašto ne sklone svoje milionerske prste? Davno su izgubili sposobnost da sviraju pravi metal, po mom mišljenju. Možda bi trebalo da izađem na pozornicu i odviram zaista jadno „Hit the Lights” sa, recimo, 200 grešaka”, istakao je Fischer.

Fischer se u intervjuu posebno osvrnuo i na interesovanje Jamesa Hetfielda, frontmena Metallice, za lovom.

„Ovo je potpuno lično. Verujem da većina vaših čitalaca ne dele isto mišljenje, ali čak i da su uradili [Metallica] fantastičan posao, mogao bih da se ispovraćam po svemu tome, jer ne podržavam ljude kojima je hobi odlazak u lov na medvede”, rekao je Tom. Dodao je da ne može da poštuje takvu osobu, čak i da je genijalni muzičar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

DEFTONES: Plejer TOP 21

Sledeća priča

Tool - Fear Inoculum (2019)

Najnovije iz rubrike U fokusu