fbpx

Teoretičari zavera za nacrt gitarske pedale tvrde da je nacrt 5G čipa iz vakcine

minut čitanja

Dok planeta počinje da se vakciniše ne bi li jednom za svagda ostavila za sobom uporni i opasni korona virus, teoretičari zavera rade svoje. Ispadaju glupi.

Zašto se mi bavimo ovim? Pa, ovog puta to na neki bizaran način ima veze sa muzikom.

Kao što znate, teoretičari zavera tvrde da vakcine sadrže 5G čipove pomoću kojih će nas svetske elite čipovati i onda biti u situaciji da nas potpuno kontrolišu.

Najnovija teorija zavera rodila se u Italiji, gde su tamošnji teoretičari zavera “otkrili” tehnički nacrt 5G čipa.

Osim što to nije tehnički nacrt 5G čipa već tehnički nacrt gitarske pedale Metal Zone Pedal (MT-2) kompanije Boss.

Slika koja kruži među teoretičarima zavera kao dokaz zavere

Objava je inicijalno potekla sa ovog (moramo reći dosta sumnjivog) linka i sudeći po tekstu deluje da je u pitanju dobro trolovanje. Autor je detaljno objasnio kako čip funkcioniše, a post je završio sada već karikaturalnom rečenicom “Pametnome dosta!”.

Da, tu rečenicu teoretičari zavera koriste i u drugim zemljama i ovi naši nisu preterano originalni čak ni u pogledu fraza koje koriste, a kamoli kada su u pitanju teorije zavera koje slepo prisvajaju i u njih veruju.

“Inkriminisana” gitarska pedala/FOTO: Boss

Na celu ovu ujdurmu i dezinformaciju pažnju je prvi na Twitteru skrenuo Mario Fusco, stariji inženjer softvera u kompaniji Redhat.

 

Da li je ovo trolovanje nekog internet trola koji je video dobru priliku, gerilska kampanja pomenute kompanije ili je objavu zaista napravio teoretičar zavera koji u ovo veruje? Teško je proceniti.

Ono što je, međutim, vrlo jasno jeste da je ljudima danas vrlo lako manipulisati i to pre svih ljudima koji su duboko uvereni da su bolji od drugih upravo zato što, navodno, njih niko ne može da izmanipuliše. 

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Preminuo ALEXI LAIHO, osnivač benda CHILDREN OF BODOM!

Sledeća priča

Novi BLINK-182 album definitivno stiže ove godine

Najnovije iz rubrike U fokusu