fbpx

PEARL JAM objavili necenzurisanu verziju spota Jeremy

minut čitanja

Legendarni grunge sastav Pearl Jam objavio je necenzurisanu verziju spota za pesmu Jeremy.

Spot je 1992. godine bio zabranjen u Americi zbog tadašnje cenzorske regulative na televiziji, a sada je objavljen povodom Nacionalnog dana borbe protiv oružanog nasilja.

Pesma Jeremy objavljena je na albumu Ten, jednom od najboljih rock albuma devedesetih godina, a inspirisana je slučajem tinejdžera Jeremyja Wadea Della, koji je zbog kontinuiranog vršnjačkog zlostavljanja izvršio samoubistvo pre čitavim svojim razredom u školi.

Za razliku od cenzurisane verzije spota, u kojoj možemo da vidimo samo nagoveštaj njegovog samoubistva, u necenzurisanom spotu vidi se i kako glumac koji tumači ulogu tinejdžera – stavlja pištolj u svoj usta.

“Porast oružanog nasilja od objavljivanja pesme ‘Jeremy’ je zastrašujuć. Objavili smo necenzurisanu verziju spota koja je 1992. bila nedostupna usled zakona o cenzuri na televiziji. Možemo sprečiti smrti prouzrokovane vatrenim oružjem, bez obzira da li je reč o masovnim pucnjavama, smrti iz očajanja, pripadnicima snaga bezbednosti ili nesrećnim slučajevima”, naveo je bend Pearl Jam u pisanoj izjavi.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

OCEANS OF SLUMBER imaju novi video, album stiže u septembru

Sledeća priča

POPPY objavila obradu t.A.t.U. hita All The Thing She Said

Najnovije iz rubrike U fokusu