fbpx
Budućnost Holy Roar Recordsa je u ovom trenutku neizvesna, ali kuća će teško preživeti ovaj težak udarac/FOTO: Official

Osnivač kuće HOLY ROAR RECORDS optužen za silovanje, bendovi masovno odlaze

minut čitanja

Osnivač britanske izdavačke kuće Holy Roar Records Alex Fitzpatrick optužen je za višestruke seksualne napade, silovanje i zlostavljanje kroz dva posta na Instagramu.

Postovi su objavljeni na profilima korisnica @motherofpearl___ i @dlrkng i jednu od tih objava možete pogledati u nastavku.

 

Obe devojke tvrde da su upozorile Alexa na njegove postupke kako bi zaustavile takvo ponašanje, ali se, kako je navedeno, Alex na to nije obazirao.

Nakon toga, više bendova sa ove metal/punk/hardcore etikete se oglasilo, a sastav Rolo Tomassi je recimo napisao da prekidaju sve veze sa Alexom i kućom Holy Roar.

Prenosimo nekoliko obraćanja bendova.

 

 

 

 

 

Kasno sinoć oglasilo se i osoblje Holy Roar Recordsa. Oni su naveli da su protekla 24 časa proveli u hororu optužbi protiv osnivača te izdavačke kuće.

“Ekstremno ozbiljne optužbe su protiv svega za šta se mi zalažemo. Mi, zaposleni, dajemo otkaz na radnim mestima u Holy Roar Recordsu i ta odluka stupa na snagu odmah. Žao nam je zbog dugotrajne tišine, ali za sve nas lično i naše bendove bilo je previše da sve ovo procesuiramo, pogotovo jer smo saznali u isto vreme kada i javnost”, stoji u saopštenju koje su potpisali Justine, Sam i Wil.

Kakva će biti sudbina kuće Holy Roar ostaje da vidimo u narednom periodu, a Plejer će svakako nastaviti da izveštava o ovom slučaju.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

METALLICA ušla na 4. mesto Billboard liste, istisnuli KATY PERRY

Sledeća priča

Lirika novog singla benda DEFTONES

Najnovije iz rubrike U fokusu