fbpx
Metallica/FOTO: Official

Metallica donirala 350.000 dolara za borbu protiv korona virusa

minut čitanja

Metallica je donirala 350.000 dolara za borbu protiv korona virusa kroz svoju dobrotvornu fondaciju All Within My Hands.

Novac će biti raspoređen na četiri organizacije koje se bave borbom protiv epidemije na različitim frontovima.

“U okolnostima munjevitog širenja virusa, najranjivijim sugrađanima u našem društvu pomoć je potrebnija nego ikad. Fondacija All Within My Hands je dodelila četiri granta organizacijama koje su posevećene pomaganju onima koji su pogođeni pandemijom širom sveta”, navela je Metallica u saopštenju.

Organizacija Feeding America, koja je nedavno pokrenula COVID-19 Response fond i koja radi na formiranju banaka hrane za najugroženije, od Metallice je dobila 100.000 dolara. Isti iznos dobila je i organizacija Direct Relief, koja obezbeđuje medicinsku opremu za medicinsko osoblje u 22 zemlje.

Metallica je 100.000 dolara donirala i organizaciji Crew Nation. Ta organizacija angažovana je na pomaganju osoblju i roudijima koji rade na realizaciji koncerata, a koji su pandemijom korona virusa izuzetno pogođeni, jer su svi koncerti i festivali u narednom periodu otkazani.

Ranije je svom osoblju pomogao i bend Deftones, a o tome možete pročitati više u posebnoj vesti.

Na račun organizacije USBG National Charity Foundation otišlo je 50.000 dolara, a taj novac namenjen je za pomoć turističkom osoblju u hotelima, restoranima, kafeima, barovima i drugim pružaocima usluga u tom sektoru.

Metallica je ranije donirala i sredstva za borbu protiv požara u Australiji.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Šta nam OZZY predlaže da slušamo kod kuće u izolaciji

Sledeća priča

Kultni dokumentarac o grindcoreu od sada potpuno besplatno na YouTubeu

Najnovije iz rubrike U fokusu