fbpx
Ghostemane/FOTO: YouTube

GHOSTEMANE objavio novi album onlajn nakon propalih pregovora sa izdavačem

minut čitanja

Ekscentrički trap/industrial izvođač Ghostemane objavio je kompletan novi album za besplatan striming, nakon što nije uspeo da postigne dogovor o njegovom izdavanju sa jednom od većih kompanija u industriji.

Prvobitni plan bio je da album Anti-icon objavi za veliku etiketu, ali u intervjuu za Rolling Stone Ghostemane je objasnio zašto do toga nije došlo.

“Bio sam spreman da se pridružim velikom izdavaču. Kada su stvari počele da budu realne i kada je delovalo da smo prodali ovaj san i plan kako stvari treba da se dese, misleći da je ovo sledeći korak, pregovori su propali. Tada sam odlučio da sam objavim album na tržištu”, naveo je ovaj neobični reper.

On je takođe i objasnio zašto do dogovora nije došlo.

Ghostemane je, naime, tražio specifičan aranžman. Hteo je kratkoročni ugovor, koji bi podrazumevao podelu profita koja ima u vidu i samog umetnika.

“Ispostavilo se da je ovo bilo previše za jednu od glavnih velikih kompanija i nakon 18 meseci letenja tamo ovamo, koji su bili prava tortura za obe strane, pregovori su propali”, objasnio je Ghostemane.

Prema njegovim rečima, on će pokušati da postigne jednoalbumski ugovor sa kompanijom Alternative Distribution Alliance, koja inače predstavlja indie krilo Warner Music Groupa.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Teksaški hardcore levičari VANGUARD imaju novu pesmu

Sledeća priča

JASON MOMOA i PHIL ANSELMO udružili snage u black metal bendu SCOUR

Najnovije iz rubrike U fokusu