fbpx

DEATH: Dostupan snimak još jedne prethodno neobjavljene svirke

minut čitanja

Izdavačka kuća Relapse Records i Death Estate izbacili su snimak živog nastupa pionira ekstremnog zvuka Death u Čikagu od 21. januara 1988.

Drugi u seriji prethodno neobjavljenih koncerata death metal legendi iz Floride pod nazivom „Death: Non Analog – On Stage” je iz Čikaga sa početka njihove karijere, svega nekoliko meseci nakon izbacivanja debi album „Scream Body Gore”.

Svirka u Čikagu je održana 21. januara 1988, a prva prava death metal ploča objavljena je 25. maja 1987. za izdavačku kuću Combat

Na svirci u Čikagu, Chuck Schuldiner i ekipa su odvsirali 7 od 12 pesama sa debi albuma, ali i dve numere sa drugog ostvarenja „Leprosy”, koji je izašao 12. avgusta 1988. 

Setlista, Chicago, IL, 21. 1. 1988.

1. Regurgitated Guts
2. Torn To Pieces 
3. Denial Of Life 
4. Left To Die
5. Zombie Ritual
6. Sacrificial
7. Mutilation
8. Open Casket
9. Land Of No Return

U ranijem saopštenju, Relapse je istakao da su u vreme kada je svet primoran da napravi pauzu od koncerata odlučili da zajedno sa Death Estate objave seriju prethodno neobjavljenih, živih nastupa, sastava Death.

„Iskreno se nadamo da ćemo vas videti što pre na nekom koncertu, festivalu ili bini. Do tada, izdavačka kuća će narednih meseci objavljivati koncerte sastava Death na svim digitalnim platformama. Prvi koncert iz ove serije je iz Montreala 1995. godine”, objasnili su iz izdavačke kuće Relapse.

Dostupan je i video snimak svirke u Montrealu od 22. juna 1995.

Nakon preslušavanja svirki, podsetite se celokupne diskografije američkih death metal legendi koju je Plejer analizirao prošle godine, kao i izbor najbolji pesama na TOP 21 listi.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Pevač benda Behemoth oštro o vladi Poljske zbog zakona o abortusu

Sledeća priča

Odložen koncert švedskog sastava IN FLAMES u Beogradu

Najnovije iz rubrike U fokusu