fbpx
Bruce Dickinson/FOTO: Johnny Perilla, Loudwire

DICKINSON: Niko od nas nije imao petlju da pređe na novi nivo, METALLICA jeste

minut čitanja

Pevač Iron Maidena Bruce Dickinson osvrnuo se na to kako je Metallica svojevremeno podigla metal muziku na novi nivo objavljivanjem Black albuma.

U godini kada Metallica obeležava 30 godina od izlaska pomenutog izdanja, Dickinson je za Classic Rock magazin govorio o tome šta on znači za njega, ali i o efektima koje je imao na metal u vremenu kada je žanr bio “na raskršću”.

“Mi, Judas Priest i Pantera smo došli do raskršća na kojem smo zaista imali priliku da dospemo na sledeći nivo. Međutim, niko od nas nije imao petlje da to uradi. Metallica jeste. Morate im odati veliko priznanje jer su zgrabili priliku kada im se ukazala, preuzeli su rizik i potpuno su zaslužili da poberu lovorike koje su usledile. Ne možete potcenjivati ono što su postigli ovim albumom”, naveo je Dickinson.

Prema njegovom rečima, Black je presudan album koji je uradio upravo ono što je trebalo.

“Black je ekstremno dobro produciran i svaka nota na njemu je potpuno pod kontrolom. Divim im se kako su to uradili i šta su uradili sa pesmama, sve je to vrlo efektno. Nesumnjivo su pomogli da metal uđe u mejnstrim”, zaključio je pevač legendarnih Maidena.

Metallica ove godine obeležava 30 godina Black albuma, a više o tome možete pročitati ovde.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

DREAM THEATER objavili novu, prilično HEAVY pesmu

Sledeća priča

EVERY TIME I DIE imaju novi zabavni singl i još zabavniji spot

Najnovije iz rubrike U fokusu