fbpx
Sopot/FOTO: Sopot

Banjalučki Sopot 8. marta nastupa u Elektropioniru

minut čitanja
Sopot/FOTO: Sopot

Banjalučki sastav Sopot održaće svoj jubilarni deseti beogradski koncert 8. marta u klubu Elektropionir.

Ovaj DNB/Rock/Dub sastav već nekoliko godina ostvaruje regionalni uspeh i beleži desetu godinu postojanja. Zamišljen je, kako kažu članovi benda, kao projekat sa jakim autorskim pečatom, koji kroz saradnju sa domaćim i stranim umetnicima stvara fuziju balkanske umetnosti sa modernom tehnologijom, a osnovao ga je Petar Topalović 2006. godine u Banjaluci.

Sopotov autorski izraz je savremeni muzički hibrid, kroz koji članovi benda Đurica Štula (bas gitara), Milan Mika Aćimović (klavijatura/vokal), Saša Predojević (bubanj) i Dejan Savić (gitara), kreiraju sopstveni muzički kosmos mešavinom duba koji se poigrava sa reggaeom i drum n bassom, a protkan je motivima balkanske izvorne muzike.

Sopot iza sebe ima tri izdanja, “Dabalkan”, “Equilibrium” i “Sopotnik”, kao i nekoliko novih singlova. Prva dva albuma snimljena su u Lionu u Francuskoj, u studiju izdavačke kuće Jarring Effects, a poslednji u Banjaluci u studiju Digital Boyler.

Na njihovim albumima do sada su se našli i gosti poput Dr.Dasa iz Asian dub foundation, Nemanje Kojića Kojota iz Eyesburnaa, kao i Milan Tica iz Revolta, Albert Savić na saksofonu i mnogi drugi.

Sopot/FOTO: Sopot

Ulaznice za koncert po ceni od 500 dinara u pretprodaji mogu se naći u kafeu Šikarica svakog dana od 16.30 do 00.00, a na dan koncerta karte će koštati 700 dinara.

Sve informacije možete pratiti i na zvaničnom FB iventu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Pevač Prodigyja pronađen mrtav!

Sledeća priča

Keith Flint se borio sa depresijom, ali ga je ona na kraju dovela do smrti

Najnovije iz rubrike U fokusu