fbpx
Prvi render objekta koji bi trebalo da bude završen u avgustu/FOTO: Official

Britanci grade objekat za bezbedne koncerte u uslovima pandemije

minut čitanja

Ekonomija koncerata i drugih dešavanja moraće da se promeni ukoliko industrija namerava da funkcioniše tokom pandemije.

Problemu u kojem se svet našao trenutno se ne nazire kraj. Neke koncertne kompanije predviđale su da bi koncerti u punom kapacitetu mogli da počnu da se održavaju od sledeće godine, ali sada je i taj rok pod znakom pitanja.

Trenutno se već više razmišlja o tome kako napraviti koncert u aktuelnim okolnostima, a da posetioci ostanu bezbedni. Razmatra se sve, od hazmat odela preko praznih sedišta, pa do dezinfekcionih barijera na mestu dešavanja.

Sada je jedan promoter otišao korak dalje i rešio da sagradi prostor koji će pratiti sve bezbednosne mere u uslovima neophodnog distanciranja.

Kako je izvestio britanski magazin Kerrang!, prostor pod nazivom The Virgin Money Unity Arena, kapaciteta 2.500 mesta, već je započet u Njukaslu. 

Ovaj objekat bi trebalo da bude otvoren u avgustu i ugostiće bendove, DJ setove, ali i predstave i događaje namenjene porodicama. U prostoru će moći da se naruče i hrana i piće i oni će biti dopremani direktno do sedišta posetilaca.

Posetioci će dolaziti automobilima i moraće sve vreme da budu na distanci od dva metra. Postojaće i jednosmerni sistem toaleta i tačaka za dezinfekciju ruku svuda u objektu.

“Ne možemo biti bez muzike tokom ovih vremena, tako da je naša jedina misao bila kako je vratiti publici i istovremeno učiniti da to bude bezbedno i odgovorno. Do sada smo organizovali veliki broj koncerata i DJ nastupa preko društvenih mreža, čime smo podržali umetnike i prikupljali novac za one kojima je potreban. Sada idemo jedan korak dalje, kako Velika Britanija polako počinje da izlazi iz lokdauna”, naveo je menadžer kompanije Steve Davis.

Imena prvih izvođača biće objavljena 7. jula.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Članovi bendova CAVE IN i CHELSEA WOLFE izveli obradu SOUNDGARDEN numere

Sledeća priča

DEFTONES: Novi album najverovatnije u septembru

Najnovije iz rubrike U fokusu