fbpx
Marko Hietala/FOTO: Marko Hietala Twitter Account

Basista MARKO HIETALA napustio NIGHTWISH posle 19 godina

minut čitanja

Basista Marko Hietala napustio je legendarni finski metal sastav Nightwish.

Hietala se na ovaj korak odlučio u svetlu pandemije korona virusa, a zbog toga što se “razočarao” u muzičku industriju.

Basista i sporedni vokal Nighwisha je u zvaničnom saopštenju povodom odlaska naveo da se već nekoliko godina ne oseća “potvrđenim” u javnom životu koji vodi.

“Imamo striming kompanije koje uzimaju 9/5 rada umetnika, dok istovremeno profit dele na potpuno nefer način, čak i među umetnicima. Mi smo banana republika muzičke industrije. Najveći organizatori turneja cede procente zarade čak i iz našeg sopstvenog mercha dok plaćaju dividende Bliskom Istoku. Izgleda da neke teokratije mogu da uzmu novac od iste one muzike zbog koje bi u sopstvenoj zemlji uhapsili ljude ili nekome odsekli glavu i ne vide ništa licemerno u tome”, naveo je Hietala rezignirano.

On kaže da ga je prošla godina prisilila da bude kod kuće i da je tada mnogo razmišljao o svemu.

“Otkrio sam da sam vrlo razočaran u vezi sa mnogim stvarima. Otkrio sam da mi je potrebna validacija u onome čime se bavim. Da bih pisao, pevao i svirao, moram da nađem neke nove razloge i inspiraciju”, dodao je basista.

On je istakao da se sve vreme bori sa hroničnom depresijom i da to i te kako ima uticaja u odluci da napusti bend kojem se pridružio davne 2001. godine.

“Može biti opasno i za mene i za druge ako nastavim ovako. U prošlosti sam imao vrlo mračne misli. Ali ne brinite, dobro sam. Imam dva sina, ženu, ostatak familije, prijatelje, psa i mnogo ljubavi. I mislim da neću nestati iz javnog života zauvek”, ocenio je Marko.

Prema njegovim rečima, klavijaturista i mastermajnd Nighwisha Tuomas Holopainen nije uticao na njegovu odluku da ode iz benda i takve tvrdnje je nazvao neosnovanim teorijama zavere i “uvredom za obojicu”.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Turski studenti protestovali uz METALLICU i to sa dobrim razlogom

Sledeća priča

Danski MØL potpisao ugovor sa kućom NUCLEAR BLAST, album ove godine

Najnovije iz rubrike U fokusu