fbpx
Sacred Reich/FOTO: Stephanie Cabral

SACRED REICH: Ako podržavate nasilje na Kapitolu, slobodno prestanite da nas pratite i slušate

minut čitanja

Phil Rind, pevač i basista legendarnog thrash metal benda Sacred Reich objavio je, u ime benda, poruku u kojoj se osvrnuo na napad pristalica Donalda Trampa na Kapitol.

Rind se posebno obračunao sa onima koji prate njegov bend, a zastupaju konzervativne, desničarske stavove i podržavaju nasilje koje se desilo u Vašingtonu.

“Ne mogu da verujem koliko ljudi još nije ukapiralo. Kao da mnogi od vas nikada nisu pročitali nijednu našu pesmu niti je razumeli”, započeo je Rind.

On je konstatovao da je američki politički sistem truo do korena.

“To nije nikakva vest. Ali glupe, rasističke seronje koje upadaju na Kapitol su to uradile da bi podržale glupog, rasističkog lažljivog predsednika. Nema drugog razloga. Oni nisu pokušali da ‘spasu Ameriku’, oni je uništavaju zarad interesa voditelja rijaliti šoua koji će biti upamćen kao najgori predsednik ove zemlje u istoriji”, gnevno je ocenio pevač.

Dodao je da ako je neko od fanova benda ujedno i deo “Trampovog kulta”, može slobodno da prestane da prati grupu Sacred Reich.

“Ako ne vidite da bela suprematija razara ovu zemlju, predlažem da otvorite oči i sagledate stvari vrlo ozbiljno. Ali ako ne vidite, možda je to i zato što ne želite da vidite. Možda bi trebalo da preslušate našu pesmu One Nation”, nastavio je dalje Rind.

Prema njegovim rečima, ako neko ne vidi razliku između pokreta Black Lives Matter, koji je ustao u ime crnih građana koji dekadama bivaju ubijani od strane policije, i grupe belih nacionalista, terorista koji su napali Kapitol kako bi promenili rezultate izbora u korist “glupog, rasističkog, lažljivog predsednika”, onda smesta treba da otprati, odlajkuje i jednostavno prestane da podržava bend.

“Mi se zalažemo za istinu. Mi podržavamo BLM jer je crni život važan jednako koliko i beli. Podržavamo sve one koji se suprotstavljaju fašizmu. Podržavamo radnike, sindikate i aktiviste koji se bore za radnička prava i za interese potlačenih. Podržavamo LGBTQ zajednicu i sve marginalizovane ljude da imaju pravo da žive tačno onako kako su izabrali. Suprotstavljamo se korumpiranim vladama i političarima koji svoje džepove pune na račun građana koje bi trebalo da predstavljaju. Imate li kakvih jebenih pitanja?”, naveo je na kraju posta Phil Rind.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Danski MØL potpisao ugovor sa kućom NUCLEAR BLAST, album ove godine

Sledeća priča

DEAD IDEAS objavio snimak koncerta iz 1996. godine u Sloveniji

Najnovije iz rubrike U fokusu