fbpx
Krist Novoselić/FOTO: YouTube

KRIST NOVOSELIĆ podržao Trampov odnos prema demonstrantima u Americi

minut čitanja

Bivši basista Nirvane Krist Novoselić objavio je opširnu poruku podrške predsedniku Amerike Donaldu Trampu i njegovom rukovođenju krizom koju je izazvalo ubistvo Georgea Floyda.

Tramp je ranije izjavio da bi protiv demonstranata mogao da mobiliše vojsku, rekavši za sebe da je “predsednik reda i zakona”.

Novoselić je poruku podrške napisao na Fejsbuku, ali ju je nedugo nakon objavljivanja sakrio na privatna podešavanja zbog burnih reakcija fanova.

“Vau! Znam da mnogi od vas ne mogu da ga podnesu, ali svejedno, Tramp je nokautirao ovim govorom. Društveni mediji i televizija kreiraju sliku društvenog sloma koja se ponavlja. Slažem se, predsednik ne bi trebalo da šalje vojsku u države – zakonski možda ne bi ni mogao – ali njegov ton u govoru je jak i direktan”, napisao je Novoselić.

On je ocenio da je, prateći medije, razmišljao koliko je zemlja polarizovana, te da čak i nošenje medicinskih maski u javnosti može biti protumačeno kao politički stav.

“Nasilje (ne i demosntranti) izgleda kao levičarska pobuna. Zamislite da su takozvane “patriotske milicije” stvorile ovaj pakao? Da se to desilo, levica bi pozdravila državnu intervenciju”, napisao je bivši basista Nirvane.

Novoselić smatra da većina Amerikanaca želi mir u svojim zajednicama i da se predsednik Tramp obratio njima i toj njihovoj želji. Tramp je, prema njegovom mišljenju, rekao da će zaustaviti nasilje i to su razumeli mnogi.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Bandcamp 17. juna donira sav prihod za borbu protiv rasizma

Sledeća priča

CANNIBAL CORPSE započeli snimanje novog albuma

Najnovije iz rubrike U fokusu