fbpx
Tidal/FOTO: All Connect

TIDAL stiže u Srbiju!

minut čitanja

United Grupa objavila je da je potpisala ekskluzivni ugovor koji će SBB korisnicima omogućiti pristup globalnoj muzičkoj Tidal.

“Tidal će našim korisnicima omogućiti neograničeni pristup katalogu sa više od 70 miliona pesama svih muzičkih žanrova i 250.000 najkvalitetnijih video sadržaja, među kojima su muzički spotovi, ekskluzivni prenosi koncerata i događaja, bez reklama”, navodi se u saopštenju United Grupe.

Pored ekskluzivnih sadržaja, uz Tidal će, kako se navodi, biti dostupne i hiljade muzičkih plejlista koje su kreirali autori i muzički urednici, dokumentarni filmovi „iza kulisa“ i intervjui sa raznim muzičarima, među kojima su i pobednici takmičenja pilot programa Tidal Unplugged, podkasti i serije kao što su Rap Radar, CRWN, Car Test i In Conversation.

“Striming zabavnih saržaja je postao sastavni deo dana mnogih ljudi širom planete. Partnerstvo sa vodećom telekomunikacionom kompanijom, United Grupom, omogućava nam da usluge pružimo još većem broju ljubitelja muzike širom Evrope“, izjavio je Lior Tibon, oprativni direktor kompanije Tidal.

Tidal se odlikuje vrhunskim kvalitetom zvuka, videom visoke rezolucije i ekskluzivnim sadržajima, a korisnicima pruža i prenose uživo nastupa muzičkih zvezda, druženje i upoznavanje sa izvođačima, preslušavanje albuma, intervjue, serije i druge originalne sadržaje.

Ovaj servis je, da podsetimo, pokrenut 2010. godine u Norveškoj. U januaru 2015. godine Tidal je preuzela kompanija muzičara i biznismena Jay-Z-ja za 56.2 miliona dolara.

Zanimljivo je da u Tidalu postoji poseban koncept vlasništva poznat pod imenom “artist ownership”, pa tako udeo u vlasništvu imaju i Beyoncé, Rihanna, Kanye West (povukao se iz vlasništva 2017. godine), Nicki Minaj, Daft Punk, Jack White, Madonna, Arcade Fire, Alicia Keys, Usher, Chris Martin, Calvin Harris, deadmau5, Jason Aldean i J. Cole.

Jay-Z je pre nekoliko nedelja prodao svoj većinski udeo Jacku Dorseyu, suvlansiku Twittera, za 297 miliona dolara. Ostale zvezde zadržale su svoje vlasništvo u kompaniji.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

BORN OF OSIRIS objavili novu pesmu, album čeka bolja vremena

Sledeća priča

MONSTER MAGNET najavili album obrada, a tu je i prvi singl

Najnovije iz rubrike U fokusu