Solstice i Thrash or Die glavna imena drugog Thrash With Us festivala

THRASH WITH US fest 2 - The Quarter, Novi Sad - 15.06.2016U organizaciji MH Concerts i Serbian Hellbangers 15. juna biće održan drugi po redu Thrash With Us festival. Poprište dešavanja biće novosadski klub Quarter, a fešta će početi u 19. časova.

Glavna imena festivala su dva floridska sastava, Solstice i Thrash or die. Ulaznice u predprodaji koštaće 500 dinara, dok će na ulazu stajati 700.

Solstice su headlineri ovogodišnjeg festivala. Legendarni bend koji je 1991. godine nastao na Floridi svrstava se u jedne od pionira čuvene metal scene tog područja. Njihov album prvenac “Solstice” objavljen 1992. godine za Steamhammer Records i dalje važi za jedno od kultnih izdanja ekstremne metal scene. Članovi benda Solstice upisali su se i u diskografije drugih poznatih imena kao što su: Cannibal Corpse, Cynic, Brutality, Malevolent Creation, Demolition Hammer, Monstrosity, Righteous Pigs i mnogo drugih.

Ovo je prvo predstavljanje publici u Srbiji, a bend dolazi u sklopu svoje nove evropske turneje u okviru koje će prokrstariti starim kontinentom.

Thrash Or Die su nastali 2010. godine i sviraju surov thrash metal, a do sada su objavili dva studijska albuma “Poser Holocaust” i “Melting Your Skin”. Bend čine neki od članova benda Solstice i bazirani su takođe na Floridi.

Pored njih, na festivalu će nastupiti i sastavi Darker Half i Alitor.

Darker Half dolaze iz Australije, nastali su 2003. godine i sviraju thrash/power metal sa dosta oldschool varijacija utemeljenih na zvuku sa kraja 70-ih i početka 80-ih. Bend je vrlo aktivan, objavili su tri studijska albuma i nastupali su kao podrška mnogim legendarnim imenima kao što su: Paul Di’ anno, Queenstyche, Accept i mnogim drugima. Na Thrash With Us festival dolaze u sklopu svoje prve evropske turneje.

Alitor su jedan od najcenjenijih mladih bendova na domaćoj sceni. Od samog starta privukli su veliku pažnju svih fanova thrash, death ali i drugih stilova posebno zbog odličnih lajv nastupa prepunih virtuozne i tehničke izvedbe njihovih numera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.