fbpx
Goblini/FOTO: Mladen Trišić, EXIT

Više bendova saopštilo da im BEER FEST duguje honorare

minut čitanja

Niz bendova oglasio se na društvenim mrežama saopštenjem u kome se kaže da im festival Beer fest još uvek duguje honorare za nastupe 2021. godine.

Saopštenje koje, između ostalih, potpisuju bendovi Ritam Nereda, Love Hunters, Bjesovi, Six Pack, Kanda Kodža i Nebojša, Atheist Rap, Del Arno Band… prenosimo u integralnom obliku. 

“Mi, većina bendova koji su 2021. godine nastupili na Beer Fest-u, obaveštavamo javnost da najveći muzički festival u zemlji ni do danas nije muzičarima isplatio honorare u celosti i prave se mrtvi, ne obaveštavajući nas gde je zapelo, kako je smelo da zapne i kada ćemo biti isplaćeni.

Za razliku od nekih kolega, rok scena nije uznemiravala preterano javnost proteklih godina, iako je i nama, usled pandemije, rad bio onemogućen, pa time i prihodi. Sada, kada su koncertne aktivnosti koliko-toliko vraćene, najveći festival i njegovi sponzori dozvoljavaju sebi ono što ni sa jednim od neuporedivo manjih festivala nije slučaj: da besramno duguje novac ljudima koji su svoj posao pošteno obavili, strpljivo pre toga deleći sudbinu sa svima ostalima koji takođe nisu mogli da rade u prethodnom periodu.

Na ovaj način, Beer Fest – na kome je sviralo preko 60 bendova – nemali broj porodica uvaljuje u finansijske probleme i tretira nas kao stoku koja nije dostojna čak ni objašnjenja. Naše je, valjda, da i dalje ćutimo, čekamo i bavimo se razumevanjem, jer smo tobože manje finansijski ugroženi nego festival tog ranga i njegovi sponzori.

Ovim putem javljamo: mi na to ne pristajemo. Ukoliko Beer Fest zaista ne preza od toga da na svoje ime baci ovakvu javnu ljagu, čiji će se eho sigurno lepo odraziti na naredne godine, želimo da bude jasno: potrudićemo se da ta ljaga bude sasvim u skladu sa zasluženim – javna i duboka.

Preduzećemo sve aktivnosti koje su u našoj moći da ovo isteramo do kraja, i medijski i putem pokretanja tužbi. Na kraju, ostaje gorko pitanje da li je zaista moguće da je sve to potrebno kako bi se neko naterao na notornu odgovornost i preuzimanje sopstvenih obaveza, jasno definisanih ugovorom. U njemu stoji da je rok isplate bio 31. avgust 2021.

Javnost će od sada biti redovno obaveštavana o toku ovog slučaja, a mi ćemo biti zahvalni svim medijima i pojedincima koji vest objave i pomognu nam da ona stigne do što više ljudi. Pozivamo sve kolege da solidarno stanu uz nas u ovoj borbi.”

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

TOOL objavili jeziv spot za pesmu OPIATE2

Sledeća priča

MISERY INDEX objavili novi singl i spot

Najnovije iz rubrike U fokusu