fbpx
sepultura
Sepultura/FOTO: Marcos Hermes

SEPULTURA prestaje sa radom nakon 40 godina

minut čitanja

Legendarni brazilski metal bend Sepultura objavio je da prestaje sa radom nakon 40 godina.

Oni će sledeće godine održati evropsku turneju sa grupama Jinjer, Obituary i Jesus Piece, nakon čega će okončati aktivnost.

Sepultura je, kako su članovi benda naveli na konferenciji za medije, stigla do kraja puta i odlučila je da putovanje okonča “svesnom i planiranom smrću”.

Tokom sledećih 18 meseci slavićemo 40 godina postojanja zajedno sa našim privrženim fanovima na globalnoj oproštajnoj turneji. Biće to proslava prošlosti i sadašnjosti još jedan, poslednji put. Nakon 40 godina prepunih uspona i padova, posetili smo 80 zemalja i upoznali bezbroj različitih kultura. Imali smo šansu da postanemo glasnici Brazila i pronesemo naše boje i ritmove širom sveta. Na poslednjem studijskom albumu Quadra, vrhuncu naše karijere, oblikovali smo još jedno nezaboravno poglavlje praćeno iskustvom pod imenom SepulQuarta, koje nam je pomoglo da zajedno prevaziđemo teška pandemijska vremena. Sada ćemo ujediniti snage još jedan, poslednji put za oproštaj. I svi vi možete da budete deo toga!”, poručio je bend.

Grupa je odluku o gašenju nazvala “eutanazijom, pravom na dostojanstvenu smrt”.

“To je pravo da živiš slobodno i da sam odabereš kada ćeš umreti”, zaključila je Sepultura.

Znameniti bend je, da podsetimo, formiran 1984. godine od strane braće Maxa i Igora Cavalere. Max je grupu napustio 1996, nakon kultnog albuma Roots, dok je Igor to učinio 2006. godine. Maxa je na mestu pevača ga je nasledio Derrick Green, koji je predvodio bend sve do današnjih dana.

1 Comment

  1. Budimo realni, taj bend je umro još davne 1996. odlaskom Max Cavalere. Za mene je Roots poslednji Sepulturin album.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Finski WOLFHEART na proleće u Srbiji

Sledeća priča

P.O.D. objavili pesmu sa pevačicom benda JINJER

Najnovije iz rubrike U fokusu