fbpx
Machine Head/FOTO: Live Nation

ROBB FLYNN sa omalovažavanjem govorio o sviranju u Srbiji i Rumuniji

minut čitanja

Robb Flynn, frontmen benda Machine Head, dao je zanimljiv intervju za Bloodstock TV nakon ovogodišnjeg iznenadnog nastupa na festivalu Bloodstock Open Air.

Kada su ga pitali zašto bend nije nastupao na festivalima prethodnih osam godina, Flynn je odgovorio:

“Prestali smo da sviramo festivale pre osam godina. Ovo mi je prvi festival u Velikoj Britaniji u poslednjih 10 godina. Prestao sam da radim festivale jer više nisam osećao povezanost sa publikom i bila mi je potrebna pauza od svega toga”, naveo je Flynn.

On je pojasnio da nisu svi nastupi isti.

“Očigledno, da je svaki festival kao ovaj juče (Bloodstock – prim. aut), bio bih u fazonu ‘To bre! To je bilo jebeno bolesno!’ jer jeste bilo. To je bio potpuno neverovatan nivo ludila! Ali onda moraš i da odradiš ceo festivalski krug. To je ono što ljudi ne shvataju. Moraš da ideš i u Srbiju. Moraš da ideš i u Bukurešt”, izjavio je lider Machine Heada.

Ne znamo da li je uopšte svestan uvredljivosti onoga što je izrekao, ali nipodaštavati ceo ciklus turneje koji, eto, moraš da odradiš između fantastičnih festivalskih nastupa je dosta grubo.

Muzičari često ističu da im je publika ista gde god da odu i da svaka publika zaslužuje jednako poštovanje i profesionalnost. Sa Flynnom to izgleda nije slučaj.

Još je tužnije što je kao ilustraciju odabrao baš Srbiju, gde je Machine Head prvi put održao koncert 9. decembra 2004. godine, samo dan nakon što je ubijen gitarista Pantere Dimebag Darrell, i gde je zajedno sa publikom tom velikom gitaristi držao minut ćutanja.

Machine Head je tada nastupio sa bendovima Caliban i God Forbid i čak je i sam Flynn kasnije isticao da mu je taj koncert ostao u lepom sećanju, kako zbog atmosfere, tako i zbog nemile vesti o smrti prijatelja koja ga je zatekla baš u Beogradu.

Pored tog koncerta, Machine Head su imali još dva nastupa u Srbiji, najpre avgusta 2012. godine, kada su zajedno sa Gojirom bili predgrupa Metallici, a zatim i u septembru 2015. u Domu omladine Beograda.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

LEFT TO SUFFER u novom singlu istražuju drugačiji zvuk

Sledeća priča

RATM otkazali turneju za 2023. godinu, upitni i nastupi u budućnosti

Najnovije iz rubrike U fokusu