fbpx
David Andersson/FOTO: Miikka Skaffari, FilmMagic

Preminuo gitarista kultnog švedskog benda SOILWORK

minut čitanja

Švedski melodic death metal bend Soilwork objavio je vest da je gitarista benda David Andersson preminuo u 47. godini.

Grupa je u objavama na društvenim mrežama izrazila duboku tugu zbog gubitka prijatelja, koji je inače mimo benda radio kao lekar.

“Duboko smo potreseni jer smo primili informaciju da je David Andersson preminuo. Bio je jedan nežan i briljantan čovek na toliko mnogo načina. Bio je naš gitarista duže od 10 godina i imao je veliki uticaj na muzičko putovanje Soilworka. Bićemo zauvek zahvalni za vreme provedeno sa njim i za sav smeh koji smo zajedno podelili. Nažalost, alkohol i metalne bolesti su ga oteli od nas. Nedostajaće nam mnogo i nastavićemo da nosimo muzičku zaostavštinu čiji je bio deo. Ovim putem izražavamo i najdublje saučešće njegovoj porodici”, napisao je bend i pozvao sve da u ovim teškim vremenima poštuju privatnost Anderssonovih bližnjih.

Andersson se Soilworku zvanično pridružio 2012. godine i svirao je na svim njihovim novijim albumima, uključujući i poslednji Övergivenheten. Od 2007. bio je i deo hard rock projekta The Night Flight Orchestra, koji su pokrenuli članovi bendova Soilwork i Arch Enemy.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

MAYLENE AND THE SONS OF DISASTER predstavili novu pesmu

Sledeća priča

TRIBULATION imaju novi singl i spot

Najnovije iz rubrike U fokusu