fbpx

Pogledajte novi spot sjajnih Ukrajinaca JINJER

minut čitanja

Jinjer su se vratili. Ukrajinski metalcore bend najavio je da će sledeći album, Wallflowers, objaviti 27. avgusta preko izdavačke kuće Napalm Records.

Upravo su predstavili i svoj prvi singl Vortex.

Pesma je natopljena melodijom i gruvom, predstavlja zanimljivu evoluciju zvuka benda i lagano biste mogli da je pustite prijatelju koji tek počinje da istražuje tešku muziku.

Sa druge strane, ljubitelji heavy strane Jinjera ne moraju da brinu, jer pesma dostiže vrhunac u epski teškom brejkdaunu.

Basista Eugene Abdukhanov je povodom novog albuma i singla izjavio da je kreativni rast uvek bio glavni cilj benda.

“Dan kada Jinjer prestane da dostiže nove muzičke horizonte – biće naš poslednji dan kao benda. Mogli smo da izvedemo ono što su fanovi očekivali od nas ili da pravimo kopije albuma Pisces u nedogled, ali to nikada nismo uradili i nikada nećemo”, naveo je basista.

Prema njegovim rečima, bend je umesto kopiranja samog sebe odlučio da napiše album čiji se nivo emocija kreće od najžešće agresije koju su ikada imali do najsloženijih melodija i melanholičnih vibracija.

“Odlučili smo da razbijemo sve moguće stilske granice bez obzira na finansijski uspeh ili nadmetanje sa našim prethodnim albumima. Wallflowers je drugačija vrsta muzičkog i vizuelnog albuma. Radi se o našem identitetu kao benda, kao pojedinaca i našem jasnom stavu da se razlikujemo od većine umetnika… u redu je raditi svoju stvar”, zaključio je Abdukhanov.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Omot novog CARCASS albuma je nešto što morate da vidite

Sledeća priča

Supergrupa ZEALOT R.I.P. (PIG DESTROYER, DARKEST HOUR) ima novu pesmu

Najnovije iz rubrike U fokusu