fbpx

PARADISE LOST objavili audio snimak koncerta na kojem su svirali ceo „Gothic”

minut čitanja

Engleski veterani metala Paradise Lost objavili su audio zapis koncerta sa Roadburn festivala 2016. godine na kome su svirali ceo kultni album „Gothic”.

Paradise Lost je 14. aprila 2016. godine na Roadburn festivalu simbolično obeležio 25 godina od objavljivanja drugog studijskog albuma „Gothic”. Tada su po prvi put uživo svirali svoj album iz 1991. godine u celosti, što je vokal Nick Holmes opisao kao sjajno vreme. 

„Prvi put ikada smo svirali Gothic u potpunosti, možda pomalo zabrinuti kako će krenuti uživo, jer to zapravo nije festivalski set. Međutim, bio sam prijatno iznenađen reakcijom publike i bilo je zaista prijatno iskustvo”, objasnio je Holmes.

Roadburn svirka je za ritam gitaristu Aaron Aedya bila posebna zbog neverovatne publike, ali i prelepog rada rumunskog umetnika Costin Chioreanua, čije su slike koncert podigle na sasvim novi nivo.  

„Svaka njegova vizualizacija menjala se uporedo sa pesmama na albumu kako je koncert napredovao. Zaista je stvorio jedinstveno iskustvo koje će mi dugo živeti u sećanju”, istakao je Aedy.

Audio snimak koncerta možete da naručite na Bandcamp stranici benda.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

NIGHTFALL: Preslušajte novi album

Sledeća priča

BIG | BRAVE imaju novi singl i nesvakidašnji spot

Najnovije iz rubrike U fokusu