fbpx
Slika koja prati novi tripozni singl „Bloodlines” benda Baroness

Stonersko PLEJER SUMIRANJE

3 minuta čitanja

Magična stonerska i doomy nedelja je iza nas. Baroness je fenomenalno najavio novi album. Asthma Castle su ponovo sa nama. Izbacili su odličan sa petljom album. Chelsea Wolfe i Chino Moreno prosto zvuče čudesno.    

Šta ima novo od muzike?

Asthma Castle – Mount Crushmore (stoner metal) – LP

Mnogo moćan album! Savršenstvo od početka do kraja. Kvintetu iz Merilenda je stvarno trebalo mnogo vremena da izbace novu muziku, čitavih deset godina, ali je vredelo. Bas koji zakucava, rifovi koji uništavaju, vokali sa petljom. Uživajte u Plejer albumu nedelje!

Saudade – Shadows & Light (alternative rock) – singl

Kakva stvar! Melanholični, spori i očaravajući plamen prave magična Chelsea Wolfe, fenomenalan Chino Moreno (Deftones), virtuozni Anthony John Medeski i blesavi Dr. Know (Bad Brains). Singl nedelje!     

Baroness – Borderlines (easy sludge metal) – singl

Nikada ne omaše, aman baš nikada! Novi album „Gold & Grey” koji izlazi na leto 14. juna ima čak 17 pesama, a „Borderlines” je prvi singl i zvuči besprekorno, svih šest i kusur minuta. Spot je baš tripozan, pogledajte.

Daniel Tompkins – Saved feat. Acle Kahney (from Castles) – singl

Daniel Tompkins, pevač britanskog progressive metal benda Tesseract, uskoro će objaviti svoj prvi solo album, a ove nedelje je izašao prvi singl pod nazivom „Saved”. Dosta je to različito od onoga što radi Tesseract, što i jeste poenta, ali ako volite Danielov glas, ovo će vam se vrlo verovatno dopasti.

Fallujah – Undying Light (progressive death metal) – LP

Ako još uvek niste preslušali, očekujte veliku promenu u zvuku na četvrtom albumu američkog sastava Fallujah koji je već podelio fanove, dok su recenzenti prilično na suprotnim stranama – oduševljeni ili razočarani. Promena u zvuku je logična posledica odlaska pevača i klavijaturiste Alexa Hoffmana iz benda 2017. godine.     

Low Life – Downer Edn (post-punk) – LP

Australijski post-punk sastav Low Life izbacio je drugi studijski album koji zvuči baš dobro – mešavina besnih vokala i solidnih gitarskih rifova upakovana u čudnu lo-fi atmosferu.  

Defeater – Mother’s Sons (melodic hardcore) – singl

Prošlo je četiri godine od kada je bostonski hardcore sastav Defeater izbacio poslednju ploču „Abanonded”. U međuvremenu je dogodišnji gitarista i producent Jay Maas napustio bend i najavio neizvesnu budućnost sastava. Ipak, novi singl koji najavljuje treći studijski album prosto kida koliko je dobar. Savršen sklad emocija i agresivnosti. Ako nam ne verujete, uverite se i sami, a mi čekamo 10. maj kada album izlazi.

Noisem – Cease to Exist (grindcore) – LP

Ne odustajte od slušanja ovog čeda od muzike iako na prvi pogled deluje kao suludo kakofonisanje. Kasnije, od drugog slušanja pa na dalje, menja se sve. Odlična minimalistička i melodična buka. Vrlo dobar album!  

Hellyeah – 333 (groove metal) – singl

Hell, jea (smeh)! Dobra je ova nova stvar super grupe iz Dalasa kojom najavljuju novi album. Jednostavno kidanje. Ujedno, na singlu se nalaze poslednji snimci pokojnog Vinija. RIP!

Diamond Head – Belly of the Beast (nwobhm) – singl

Legende novog talasa britanskog heavy metala Diamond Head objavili su prvi singl sa novog albuma „The Coffin Train” koji će videti svetlost dana 24. maja. Stvar ne zvuči nimalo loše!

Preslušajte još:

Elizabeth Colour Wheel – Nocebo (noise rock) – LP

Venom Prison – Samsara (death metal) – LP

Employed to Serve – Harsh Truth (post-hardcore) – singl

Marissa Nadler and Stephen Brodsky – For the Sun (doom rock) – singl   

Šta ima staro od muzike?

Red Hot Chili Peppers – Live at the Pyramids (alternative rock) – video

Sjajna svirka u predivnom okruženju među piramidama u Egiptu. Stari i novi hitovi, džemovanje u pauzama. Odlična kamera i sve deluje profi. Izdvojite nešto manje od dva sata da odgledate koncert.

https://youtu.be/55pe6t5uc8I?t=1993

 

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Pogledajte satnicu za koncert benda Riverside

Sledeća priča

MySpace izgubio više od 50 miliona pesama postavljenih od 2003. do 2015. godine

Najnovije iz rubrike U fokusu