fbpx
Kuća se nalazi u mestu Aberdin/FOTO: Youtube

Kuća u kojoj je KURT COBAIN proveo detinjstvo postaje kulturno dobro i muzej

minut čitanja

Kuća u kojoj je Kurt Cobain proveo detinjstvo biće proglašena kulturnim dobrom države Vašington.

Trenutni vlasnik kuće takođe namerava da je pretvori u muzej u kojem će biti organizovane privatne ture počev od početka 2022. godine.

Cobain je u kući u Aberdinu živeo od 1968. do 1984. godine, dosta pre nego što je Nirvana osnovana i postala bitao deo rock istorije.

Kuća je nedavno upisana u vašingtonski registar kulturnog nasleđa, u kojem se nalaze građevine koje su istorijski i kulturno značajne za državu Vašington.

Vlasnik kuće Lee Bacon rekao je za magazin Rolling Stone da planira da je gotovo u potpunosti vrati u tadašnji izgled. S obzirom na to da propisi u tom kraju ne dozvoljavaju da kuća postane full-time muzej, Bacon će otvoriti kuću za privatne ture.

“Naš cilj je da od kuće napravimo projekat posvećen Kurtovom ranom životu i karijeri, uz neke muzejske detalje. Naredni korak je da vidimo kako ćemo to realizovati”, naveo je Bacon.

Inače, Bacon je kuću kupio od porodice Cobain 2018. godine za 225.000 dolara. Originalni nameštaj je ostao u kući, sa sugestijom Kurtove sestre Kim da se razmotri da kuća postane muzej.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Bend SLIPKNOT objavio dirljiv video posvećen preminulom bubnjaru

Sledeća priča

TOM MORELLO, BRUCE SPRINGSTEEN i EDDIE VEDDER objavili AC/DC obradu

Najnovije iz rubrike U fokusu