fbpx
Gaerea/FOTO: Joao Fitas

GAEREA premijerno u Beogradu 8. juna

minut čitanja

Portugalska black metal senzacija Gaerea će 8. juna, u sklopu The Undying Mirage turneje, premijerno nastupiti u Beogradu.

Kako je saopštila agencija Hengtajm, koncert će se desiti na Zappa Barci.

“Gaerea je portugalski black metal bend nastao 2016. u Portu, kako rekoše u jednom intervjuu, sa svrhom da omoguće širenje unutrašnjeg osećaja besa među drugima. Osećaj koji je toliko vredan da ga nismo mogli kvantifikovati ili čak imenovati. Gaerea predstavlja taj isti osećaj. Nešto što može da se opiše samo imenom koje smo sami stvorili i može samo to značiti“, navodi se u saopštenju organizatora.

Bend je, da podsetimo, do sada izdao istoimeni EP iz 2016. godine, nakon čega su nanizali tri studijska albuma, Unsettling Whispers (2018), Limbo (2020) i najaktuelniji Mirage (2022).

„Kažu da je poslednji nastao pod snažnim uticajem pandemije i kako smo imali priliku da shvatimo, baš ništa nije sigurno, odnosno ne treba uzimati stvari zdravo za gotovo, a tu su uvek i sveprisutne teme mizantropije, mentalne obamrlosti i autodestrukcije. Gaerea posebno ističu narcisizam kao bolest modernog doba pa razlog za njihovo nošenje maski možemo videti i u tome. Ljubitelji bendova kao što su Mgła, Uada, Groza ili Kanonenfieber ne smeju da propuste ovaj koncert. Vidimo se 8. juna u Zappa Barki“, naveli su organizatori.

Informacije o početku pretprodaje karata biće dostupne uskoro, a informacije o događaju možete pratiti i na zvaničnom Facebook iventu.

1 Comment

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

UNEARTH objavili novi singl, album stiže u maju

Sledeća priča

Veseljaci KVELERTAK imaju novi spot

Najnovije iz rubrike U fokusu