fbpx
Phil Demmel/FOTO: Louder Sound

Demmel: Robb Flynn je od Machine Heada napravio svoj solo projekat

2 minuta čitanja
Phil Demmel/FOTO: Louder Sound

Bivši gitarista benda Machine Head Phil Demmel izjavio je da je Robb Flynn napustio ideju Machine Heada kao benda.

Demmel je takođe otkrio i da mrzi album Catharsis, koji je poslednji album koji je odsvirao pre nego što je napustio Machine Head.

Ovaj gitarista i njegov kolega bubnjar Dave McClain objavili su u septembru prošle godine da napuštaju grupu. Flynn je tada rekao da je previše jako radio na tome da održi bend i da je svestan da je time “gušio momke”.

Kako prenosi sajt Louder Sound, Demmel je prilikom gostovanja na “Talk Tommy” podkastu naveo da je Flynn suštinski pretvorio Machine Head u svoj solo projekat, kao i da nije bio srećan time u šta se na kraju pretvorio album Catharsis.

“Ne želim da pričam loše o razlazu ili Robbu. Mislim da je neverovatan muzičar i vreme koje sam proveo u bendu je bilo sjajno. Ali za poslednjih nekoliko godina to ne mogu da kažem. Jednostavno nismo više funkcionisali na ljudskom nivou”, rekao je Demmel.

“Mislim da je Robb odlutao sa puta benda i krenuo svojim putem. Umesto da budemo svi na istoj liniji ili da nas je bar pitao da budemo na tom njegovom putu, on bi došao i rekao ‘To i to sada radimo'”.

Demmel je istakao i da nije fan poslednjeg Machine Head albuma.

“Mrzim poslednju ploču. Ima momenata koje sam napisao i koji mi se sviđaju. Napisao sam recimo naveći deo pesme California Bleeding, ali je Robb onda napisao tekst i Dave i ja smo bili u fazonu ‘Dođavola! Mogu li da dobijem svoje rifove nazad? Ovo nije ono za šta sam želeo da budu iskorišćeni'”.

Bivši gitarista Machine Heada je posebno istakao da je taj bend postao solo projekat frontmena Robba Flynna, a to nije bilo ono u čemu je on želeo da učestvuje.

“Poslednjih nekoliko godina mi smo suštinski samo preuzimali ček sa platom. Ja to jednostavno nisam mogao. Nisam mogao da podnesem sav taj stres i sve te razgovore tipa ‘ne možeš ovo’, ‘nemoj ono’, ‘nemoj da pričaš to i to’, ‘nemoj pevati na stejdžu sa publikom’, ‘nemoj upirati prstom u publiku'”.

Prema Demmelovom mišljenju, ne samo da je on tada završio sa bendom i Flynnom, nego i Flynn sa njim.

“Mislim da sam mu učinio uslugu time što nije morao da me otpusti”, ocenio je Demmel u razgovoru.

Prema njegovim rečima, Machine Head će verovatno nastaviti da funkcioniše sa unajmljenim muzičarima, a pohvalio je i basistu Jareda MacEacherna, za kojeg misli da je bio najbolji muzičar u bendu u periodu dok je on svirao u njemu.

“Pomogao sam u uzdizanju ovog benda sa njegove najniže na njegovu najvišu tačku. Napisali smo neke fantastične albume, svirali fantastične koncerte. Trudim se da se fokusiram samo na te pozitivne stvari”, zaključio je Demmel.

Inače, nakon odlaska iz Machine Heada, on se pridružio Slayeru da bi na turneji zamenio Garyja Holta, a takođe je oživeo i svoj stari thrash metal projekat Vio-lence. Bubnjar Dave McClain, koji je zajedno sa Demmelom napustio Machine Head, ponovo se pridružio svom starom bendu Sacred Reich.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Reper Denzel Curry je obradio “Bulls on Parade” i to zvuči fantastično! (VIDEO)

Sledeća priča

Dog Eat Dog, Rolo Tomassi i Hed PE stižu na Wrong festival u Pančevu

Najnovije iz rubrike U fokusu