fbpx
Deftones/FOTO: Promo

DEFTONES su završili novi album, vraćaju se korenima

minut čitanja

Dugo očekivani novi album Deftonesa je završen i mogao bi da bude objavljen u septembru, izjavio je bubnjar benda Abe Cunningham.

U intervjuu za Download TV Cunningham je upitan kakav je trenutni status devetog studijskog albuma Deftonesa, za koji je frontmen Chino Moreno ranije rekao da će “definitivno izaći ove godine”.

“Snimali smo tokom prošlog leta, u junu i julu, ali tek sada smo kompletirali sve. Snimali smo u Los anđelesu, ali smo miks radili u Sijetlu”, izjavio je Cunningham.

On je u aprilu potvrdio da se radi na miksu albuma i da je malo teško sve realizovati zbog korona virusa i karantina koji je tada bio na snazi u Americi. Sada je otkrio da su “shvatili kako da urade miks bez da budu zajedno na jednom mestu”.

“Radili smo sa našim starim prijateljem Terryjem Dateom, koji je takođe radio na gomili naših prethodnih albuma. Došao je u Sijetl poštujući sve mere oko distance i svega ostalog. Bilo je nezgodno, ali smo shvatili način da uradimo miks bez potrebe da budemo tu”, naveo je Abe.

Prema njegovim rečima, svakako je bolje kada su svi zajedno, jer mogu sve brže da završe, da rasprave sve što je potrebno i da jednostavno “rade svoju stvar”.

“Ali da, završili smo sve. Trenutno se radi master i to će biti najvažnija stvar. Dakle, bilo je nešto za raditi tokom sbih ovih čudnih vremena”, rekao je bubnjar.

Kada je upitan za datum objavljivanja, on je rekao da bi to možda mogao da bude septembar.

Cunningham je takođe dodao da će album zvučati kao Deftones, ali da će srž zvuka biti ono što smo slušali na njihova prva četiri albuma, a na čemu je takođe radio producent Terry Date.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

PAPA ROACH 20. juna izvode uživo kompletan album ‘Infest’

Sledeća priča

MEGADETH za novi album ima čak 18 pesama

Najnovije iz rubrike U fokusu