fbpx
Dave Mustaine/FOTO: Mike Lewis Photography, Redferns

DAVE MUSTAINE nazvao maske ‘tiranijom’ i pozvao fanove na pobunu

minut čitanja

Lider Megadetha Dave Mustaine prekinuo je koncert u Nju Džersiju, gde je više od 27.000 preminulo od kovida-19, da bi se žalio na maske i pričao kako je u pitanju tiranija.

Mustaine je ušao u antimaskersku tiradu i pozvao fanove da se ujedine sa bendom protiv “tiranije”.

“Samo hoću da kažem koliko je ovo sjajno. Pogledajte oko sebe, ljudi. Pogledajte desno od sebe, pogledajte levo od sebe i vidite koliko je divno. Svi smo ovde zajedno. Nismo u jebenim džakovima. Ne ludimo, ne urlamo na ljude ‘Stavite masku!’. Sluštajte, to počinje sa ovim osećanjima koja gradimo sada. Osećamo sada snagu broja. Osećamo se kao da smo nevidljivi. Neće moći da nas zaustave”, izjavio je Mustaine.

Pevač i gitarista Megadetha je, inače, već neko vreme na liniji desničarske politike i teorija zavera, uključujući i teoriju zavere da je pucnjava u Aurori (Kalifornija), u kojoj je stradalo šestoro ljudi nameštena.

Poznato je i da je Mustaine fan Alexa Jonesa, jednog od najpoznatijih i najuticajnijih teoretičara zavera u Americi.

“Stvari sada idu prema tiraniji. Ovo se zove tiranija. Pogledajte kad stignete kući. I tiranija nije samo nečija vladavina. Tiranija se sada nalazi u školama i u medicinskom biznisu. Zato, ljudi, pazite. Mi imamo moć, naročito mi metal fanovi, mi imamo moć da menjamo stvari”, rekao je Mustaine na koncertu.

Citirani deo u videu ispod počinje od 8.30.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

CYNIC objavili predivnu novu pesmu

Sledeća priča

Stanodavac u Bristolu odbio da primi gosta jer sluša ‘agresivnu’ muziku

Najnovije iz rubrike U fokusu