fbpx
Paul Masvidal, Cynic/FOTO: Official

CYNIC objavili predivnu novu pesmu

minut čitanja

Kultni američki progressive metal Cynic objaviće novi album Ascension Codes 26. novembra, a kao najavu imamo prilike da čujemo pesmu Mythical Serpents.

“Pozivam vas da se zavalite u fotelju, zatvorite oči i preslušate Mythical Serpents. Nisu vam potrebne ni slušalice ni ekrani, samo moć zvuka koji komunicira direktno sa vašim ušima i srcem”, poručio je mastermajnd ovog benda Paul Masvidal.

On je najavio da će u narednim nedeljama ova pesma dobiti i animirani spot.

Miks i koprodukciju novog albuma radi Masvidalov saradnik Warren Riker. Bubnjeve će svirati Matt Lynch, a na bas sintisajzeru će biti Dave Mackay.

Masvidal je izjavio da je ranije već radio sa Mackayem u vreme dok je bio živ legendarni Sean Malone i koji je lično predložio da Mackay učestvuje na izdanju Ascension Codes.

“On ima ogroman rečnik jazz harmonija, što je potrebno kada je Cynic muzika u pitanju, naročito kada su u pitanju bas linije. Znao sam da nikada neću moći da zamenim Malonea. Kod svakoga koga bih našao očekivalo bi se da sviraju poput njega, a to nije fer prema tim drugim muzičarima. Takođe, sve ovo sa gubitkom Malonea je bilo previše za mene, pa sam morao da pokušam nešto novo”, naveo je Masvidal.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

THE LORD snimili pesmu sa pevačem ALICE IN CHAINSA

Sledeća priča

DAVE MUSTAINE nazvao maske ‘tiranijom’ i pozvao fanove na pobunu

Najnovije iz rubrike U fokusu