fbpx
Clutch po prvi put sviraju u Srbiji/FOTO: Promo

CLUTCH stižu na ARSENAL FEST!

minut čitanja

Spisak učesnika Arsenal festa 23 u Kragujevcu, koji ove godine traje od 28. juna do 1. jula, bogatiji je za još šest imena.

Ono što je nama posebno interesantno jeste da se među tim imenima nalazi i kultni američki stoner rock bend Clutch!

Clutch će se, inače, na Main stage-u 29. juna prvi put koncertno predstaviti u Srbiji. Bend koji smatraju simbolom groove/stoner rocka nastao je još 1991. godine, a trenutno promoviše 13. studijski album Sunrise on Slaugher Beach.

Osim Clutcha, u Kragujevcu će zasvirati još i Nemanja Radulović i orkestar Double Sens, Dubioza Kolektiv, Nikola Vranjković, afrobeat muzičar Seun Kuti, a tu će biti i Pendulum DJ set.

Međunarodno priznati virtuoz na violini Nemanja Radulović zasviraće u petak 30. juna na Main stejdžu sa svojim orkestrom Double Sens koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske. U srcu Šumadije koncertno će promovisati aktuelni album Roots koji obuhvata dela sa Balkana, iz Španije, Indije, Japana…

Na glavnu scenu stiže i Dubioza Kolektiv. Jedan od najpopularnijih sastava u regionu vraća se u dobro poznati ambijent da izvede najveće hitove, ali i pesme sa novog albuma Agrikultura.

Iste večeri, na Garden stejdžu, ritmove Afrike doneće nigerijski muzičar i pevač Seun Kuti, najmlađi sin čuvenog pionira afrobeata Fele Kutija. Seun je predvodnik bivšeg benda njegovog oca, Egypt 80.

Nikola Vranjković će svirati za kraj druge večeri 29. juna na Garden stejdžu. Priznati kantautor je svoje pozicije još više učvrstio aktuelnim EP izdanjem Teorija zabave.

Poslednje veče, 1. jula na Mainu, zatvoriće Pendulum DJ set. Australijsko-britanski bend godinama je kombinovao drum’n’bass sa gitarskom svirkom, a već duže vreme su aktivni i kao DJ set.

U promotivnom periodu do 15. februara, komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenal festa košta 4.500 dinara, a cena pojedinačne karte za 28. jun je 2.000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti putem mreže Tickets.rs.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

SLIPKNOT predstavio novi spot za pesmu BONE CHURCH

Sledeća priča

.GIF FROM GOD objavili novi haotični singl

Najnovije iz rubrike U fokusu