fbpx
Delić atmosfere sa svirke sastava Escuela Grind/FOTO: Official

10 najboljih pesama u novembru

minut čitanja

Američke nade kratkog i nemilosrdnog zvuka Escuela Grind odneli su prvo mesto za najbolju pesmu novembra 2023. Otkrijte koje još pesme dominiraju, a sve to možete slušati na našem Plejer Monitoru.

Escuela Grind – Ball and Chain (grindcore)

Američki korovci i korovke su brutalno samleli neumoljivu divljinu neodoljivim ritmom i gruvom od kojih i testera beži kao muva bez glave.

Ihsahn – Pilgrimage to Oblivion (progressive black metal)

Kultni norveški bleker još jednom dominira preciznom mešavinom progresivnog ekstremnog metala u kome vrisak i distorzija pucaju od zadovoljstva, a on izgleda kao orkestar.

Celeste – Plisse les yeux jusqu’au sang (sludge metal)

Ima nade za Francusku jer pored sastava Gojira vreba i Celeste, brutalno mešajući jezivo melodične teksture sa možda najtežim rifovima do sada.

Akersborg – Never Ever Nothing (hardcore)

Norvežani na debi izdanju, koji je čista avangarda, koriste neobične muzičke pejzaže i žanrove uz distorzirane gitare, besne i setne vokale, ali i zarazne refrene.

Darkest Hour – Perpetual Terminal (metalcore)

Prvi singl sa novog, desetog albuma Amerikanaca je zapravo ceo njihov muzički opus u jednoj pesmi: metalcore sa jakom primesom melodičnog death metala.

Degenerator – Neurotonic (stoner rock)

Kanađani nisu uopšte dosadni jer vešto kombinuju post-grunge, stoner i doom zvuk stvarajući uzbudljivu i neumoljivu fuziju.

Big Scenic Nowhere – The Waydown (stoner rock)

Ekipa okupljena oko grupa Fu Manchu, Yawning Man i Mos Generator spaja moćne pustinjske rifove sa neočekivanim džez notama, stvarajući jedinstveni muzički miks.

Per Wiberg – The Serpent’s Here (progressive rock)

Solo uradak Šveđana poznatog po radu u bendovima Opeth, Spiritual Beggars i Candlemass je spoj eksperimentalne progresive, mračnih vokala i filmske atmosfere.

Upon Stone – Dead Mother Moon (melodic death metal)

Ekipa iz sunčane Kalifornije tvrdi da je ova fantastična stvar o potrazi smrtnika za smislom života kroz rituale i magiju, gde se otkriva moć noćnog duhovnog sveta.

Cauldron – I Forgot You Existed (melodic hardcore)

Englezi vrlo vešto i organski balansiraju melodične tonove i hardcore težinu, uspevajući da očuvaju autentičnost i sirovu energiju od samog početka.

Iz Plejer Monitor liste na Deezer platformi izdvojili smo 10 najboljih pesama ovog meseca.

Vaše je samo da kliknete i uživate. 🎶

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

SPIRITBOX uradili rock remiks za MEGAN THEE STALLION

Sledeća priča

Finski WOLFHEART na proleće u Srbiji

Najnovije iz rubrike U fokusu