fbpx

Bend PRIMITIVE MAN se u novoj pesmi bavi vrlo ozbiljnom temom

minut čitanja

Američki doom/sludge metal bend Primitive Man prilično je aktivan poslednjih nedelja, a sada su objavili novi spot za pesmu Entity.

Kako je naveo gitarista i pevač Ethan McCarthy, inspiracija za pesmu i spot došla je delom iz ličnog iskustva, a delom iz priče “The Smiler” Malahija Martina.

“Na turneji 2014. godine upoznali smo momka po imenu Matt u Baltimoru. Imao je knjigu sa sobom i pročitao sam neke delove tokom večeri. Priča “The Smiler” je zaista ostavila utisak na mene i nikada je nisam zaboravio. Godinama kasnije, kad sam se borio sa psihičkim problemima, razmišljao sam o toj priči i osećao sam se kao da ulazim u “brak sa ništavilom (što je jedan od motiva pripovetke – prim. aut). Tekstualno, pesma se bavi problemima manije i depresije i time kako one, kada se spoje, mogu izazvati osećaj da u tebi postoji poseban entitet koji živi svoj život i koji utiče na tvoje odluke, a tebi preostaje da to samo posmatraš. Kada izgubiš kontrolu i nisi u stanju da tu silu vratiš nazad unutra, ona te gura u haos, samopovređivanje i izolaciju”, naveo je McCarthy.

Ukoliko ste propustili prethodni singl ovog sjajnog benda, možete ga pogledati ovde.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

ANAAL NATHRAKH objavili novi epski singl

Sledeća priča

OBITUARY pišu novi album, a upravo je objavljen i njihov nastup sa Hellfesta

Najnovije iz rubrike U fokusu