fbpx
Obituary/FOTO: Ester Segarra

OBITUARY pišu novi album, a upravo je objavljen i njihov nastup sa Hellfesta

minut čitanja

Obituary, legendarni death metal bend sa Floride, započeo je pisanje novog materijala.

Ovo je za australijsku YouTube emisiju Riff Crew potvrdio bubnjar benda Donald Tardy.

“Suštinski, tokom pandemije se držim dalje od svih, pa i od benda. Nismo bili zajedno otkad je pandemija počela. Svi imamo decu, mnogo dece je okolo, tako da smo odlučili da se neko vreme klonimo jedni drugih. Ken (Owen, gitarista) je stotinu milja daleko u Orlandu, Trevor (Peres, gitarista) živi na sat vremena od studija, tako da smo sami počeli da pišemo rifove, snimamo ih i razmenjujemo. Proces pisanja novog albuma je, dakle, započet preko interneta”, naveo je Tardy.

Prema njegovim rečima, nikada do sada nisu radili na taj način, već bi obično došli sa rifovima i idejama i razgovarali o tome makar telefonom.

“Sada smo shvatili da ćemo uraditi ovako. Nema smisla da budemo svaki dan zajedno ako neko od nas dođe do ideje. Zaključili smo da je u ovom trenutku najvažnije da pokušamo da budemo bezbedni koliko je to moguće. Ono što radim trenutno jeste pisanje. Trevor i ja prolazimo onda kroz sve to, on mi šalje rifove, ja njemu šaljem bubnjarske deonice i pokušavamo da napravimo neke nove stvari za Obituary album. Brinem se o svojoj kući, ženi, koloniji mačaka, sviram bubnjeve i pišem rifove”, objasnio je bubnjar.

Govoreći o tome kada očekuje da bend ponovo zasvira uživo, Tardy je rekao da se to neće desiti sve dok promoteri ne počnu da organizuju svirke i sve dok se oni kao bend ne osete sigurnim da sviraju uživo, napominjući da veruje da će proći bar još godinu dana dok se to ne desi.

“Sada ćemo se zaista potruditi da završimo album, da ga napišemo, snimimo i budemo spremni za 2021. godinu. To nam je jedini posao u ovom momentu”, zaključio je Tardy.

U međuvremenu, YouTube kanal Arte Concert upravo je objavio kompletan Obituary nastup sa Hellfesta 2015. godine. Nije zgoreg pogledati dok čekamo novi album ovih velikana.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Bend PRIMITIVE MAN se u novoj pesmi bavi vrlo ozbiljnom temom

Sledeća priča

Preslušajte novi album njujorškog black metal benda KRALLICE

Najnovije iz rubrike U fokusu