fbpx

Thrash metal sastav Quasarborn objavili novi spot za pesmu “Bastion”

minut čitanja

Beogradski metal bend Quasarborn objavio je drugi po redu spot sa svog predstojećeg albuma „A Pill Hard to Swallow“, za pesmu „Bastion“.

Kao direktor fotografije potpisuje se Jovana Uzelac, a dužnosti postprodukcije ostaju unutar samog benda, u rukama Luke Matkovića (vokal, gitara) i Marka Danilovića Tihog (bubnjevi). Ideja je bila da se rekreira poznata atmosfera hip-hop i hardcore spotova snimanih u Njujorku i Los Anđelesu devedesetih godina.

Quasarborn je već objavio jedan spot (za pesmu „Atlas“) sa pomenutog albuma, čiji je datum izlaska potvrđen za 24. januar 2020, a u planu su i mnogobrojni koncerti u regionu u narednom periodu.

“„Bastion“ je prva pesma koju smo napisali zajedno, džemujući u studiju. Ranije bih ja smišljao rifove i vokale, i postavljao temelje ritma i aranžmana, Tihi bi dorađivao aranžmane i bubnjarske deonice, a na kraju bi Đorđe dodavao šlag na tortu. Zato je pisanje „Bastiona“ za mene bilo jedno osvežavajuće iskustvo. Otvorilo mi je oči ka novom načinu stvaranja koji ćemo od sada usvojiti kao stalan. Mislim da se na taj način možemo mnogo bolje izraziti kao muzičari, a jedinstvo našeg benda biva jače nego ikad”, naveo je Luka Matković.

Prema njegovim rečima, pesma „Bastion“ govori o odrastanju, jačanju karaktera i učenju da se nosiš sa svetom oko sebe.

“Možda ne možeš promeniti stanje stvari, ali možeš naučiti da plivaš u okeanu g***na koji nas okružuje i tako učiniti život manje očajnim i sebi i drugima. Suština je u prihvatanju odgovornosti i bivanju „sam svoj otac“, poručio je Luka.

Tracklist „A Pill Hard to Swallow“:

1. Mamula
2. A Pill Hard to Swallow
3. Bastion
4. Identity Catharsis
5. Atlas
6. Nothing
7. Stalemate with Suicide
8. The Ascent
9. Clouds
10. The Humbling

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Četvrto izdanje festivala Decaying With The Boys 19. oktobra

Sledeća priča

ZVANIČNO JE: RATM se ponovo okupljaju, objavljeni datumi nastupa

Najnovije iz rubrike U fokusu