fbpx

DEAD IDEAS objavio snimak koncerta iz 1996. godine u Sloveniji

minut čitanja

Jedan od najpoznatijih beogradskih hardcore sastava Dead Ideas obradovao je fanove audio snimkom svirke od pre 25 godina u čuvenom slovenačkom omladinskom klubu MKŽN u Ilirskoj Bistrici.

„Totalno kidanje! Ne mogu da verujem da u tom trenutku imamo samo po dvadesetak godina”, rekao je povodom objavljivanja koncerta bubnjar sastava Dead Ideas Igor Škoro.

Članovi benda Dead Ideas krenuli su u januaru 1996. godine na koncertnu turneju po Sloveniji. Ispostaviće se da je to i poslednja turneja. Bend je prestao da postoji na leto iste godine. 

Turneja po Sloveniji sastojala se od sedam koncerata. To je bio jedini put da korovci sviraju u nekoj od republika bivše Jugoslavije pored Srbije.

Kao deo turneje, Dead Ideas su svirali 12. januara 1996. godine u legendarnom omladinskom klubu MKNŽ u Ilirskoj Bistrici. Ovaj nastup je snimljen preko klupske miks ploče. Nedavno je otkriven i digitalizovan.

Zvučni sjajno i objavljen je baš na vreme da obeleži svoju 25-godišnjicu! Snimak sadrži prethodno neobjavljenu pesmu „No Excuse, No Fear”, kao i obradu pesme „Nazi Punks Fuck Off!” punk sastava Dead Kennedys.

Dead Ideas je tada svirao u sastavu Jelena Komnenić (vokali), Ninoslav Filipović (gitara), Darko Marković (bas gitara) i Igor Škoro (bubnjevi).

Na Bandcamp stranici benda možete da preslušate snimak i podržite bend naručivanjem kasetne verzije koncerta koja dolazi sa dve ekskluzivne bonus pesme.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

SACRED REICH: Ako podržavate nasilje na Kapitolu, slobodno prestanite da nas pratite i slušate

Sledeća priča

Death metal sastav THE CROWN ima novi spot, deseti album stiže u martu

Najnovije iz rubrike U fokusu