fbpx

QUASARBORN objavili prvu pesmu na srpskom jeziku

minut čitanja

Beogradski metal sastav Quasarborn objavio je prvi singl i spot na srpskom jeziku pod nazivom Ne možeš imati sve.

Bend ovom numerom najavljuje treći album koji se očekuje početkom iduće godine, a bend do sada iza sebe ima dva izdanja, The Odyssey to Room 101 i A Pill Hard to Swallow, kao i video snimak koncerta u klubu Drugstore.

Kako je grupa saopštila, za realizaciju spota zadužena je dugogodišnja prijateljica i saradnica benda, Jovana Uzelac.

Quasarborn, da podsetimo, postoji od 2016. godine, iako tandem Luka Matković (gitara, vokal) i Marko Danilović Tihi (bubnjevi) sviraju zajedno još od malena. Bend se ponosi time što sve realizuju u sopstvenoj režiji – za produkciju, snimanje i zvuk je zadužen Luka, a za vizuelni aspekt benda, dizajn i grafike Tihi.

Bend se može pohvaliti i brojnim koncertima u regionu (pogotovo ove godine kao podrška legendardnom sastavu Eyesburn), festivalskim nastupima (EXIT, Overload, ETEF…), kao i evropskom turnejom 2018. godine.

„Osim što je ovo naša prva pesma na srpskom jeziku, pored toga mi je posebno draga jer
ruši žanrovske okvire metala još više nego naš dosadašnji rad. Naš prvi album je bio dosta utemeljen u thrash metal zvuku, drugim albumom smo te „okove“ malo razbili, a sada, sada mislim da smo ih se sasvim oslobodili i to me jako raduje. Ne mogu da zamislim da u nekoj ranijoj fazi benda imamo ovakav moćan i melodičan refren. Takođe, ovaj album je nastao najorganskije, razmena muzičke energije između članova benda je na najvišem nivou do sada i mislim da se to baš oseća, mislim da je ovo najautentičnije izdanje Quasarborna do sad. Što se tiče tematike, tekst pesme je dosta inspirisan Ničeovim delima, a pogotovo zbirkom „Volja za moć“. Svi mi u životu tragamo za nekakvim smislom, a lično sam verovanja da ne postoji univerzalni smisao, već da ga svako od nas sam stvara kroz svoje svakodnevne borbe”, naveo je Luka.

Bend odmah nakon ovog izdanja kreće na novu evropsku turneju zajedno sa bendom Alitor. Očekuju se koncerti u Nemačkoj, Češkoj i Sloveniji, a početkom iduće godine i velika promocija novog albuma u Beogradu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

METALLICA objavila novu pesmu, album stiže u aprilu!

Sledeća priča

††† (Crosses) imaju novi singl i spot

Najnovije iz rubrike U fokusu