fbpx
Wacken Open Air/FOTO: Official

Otkazan jedan od najvećih nemačkih festivala Wacken Open Air

minut čitanja

Festival Wacken Open Air 2020 krenuo je stopama drugih velikih nemačkih festivala poput Rock Am Ringa i Rock Im Parka i otkazao svoje ovogodišnje izdanje zbog pandemije COVID-a 19.

Nemačka vlada je zabranila sve velike događaje najmanje do kraja avgusta, što je vremenski okvir u kojem se inače održavaju sva tri pomenuta festivala.

“Dragi metalci, vlada Nemačke juče je odlučila da usped pandemije virusa korona obustavi sve velike događaje do 31. avgusta 2020. godine. Suočavamo se sa do sada neviđenom situacijom u poslednjih 30 godina. Teškog srca moramo da objavimo da Wacken Open Air neće biti održan ove godine”, saopštili su organizatori.

Kako su naveli, ceo tim je radio intenzivno na organizaciji tokom poslednjih meseci i niko nije više razočaran od njih zbog razvoja situacije.

“Ova administrativna odluka nas je jako pogodila i biće nam potrebno neko vreme da procesuiramo loše vesti. Bez obzira na to, mi podržavamo odluku vlade u ovoj situaciji koja je teška za ceo svet. Vaše zdravlje i bezbednost su oduvek bili i biće na vrhu naše liste prioriteta. Kao promoteri, moramo da imamo još veću odgovornost sada, odnosno da pratimo uputstva stručnjaka”, stoji u saopštenju festivala.

Wacken Open Air je dodao da će karte za 2021. godinu uskoro biti u prodaji i zahvalio se svim posetiocima, pozvavši ih da paze na sebe i ostanu zdravi.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Odložen koncert švedskog sastava IN FLAMES u Beogradu

Sledeća priča

Protest The Hero imaju novi singl posle sedam godina!

Najnovije iz rubrike U fokusu