fbpx
Primitai, jedni od hedlajnera festivala/FOTO: Official

Festival ETERNAL FLAME u aprilu u Sarajevu

minut čitanja

Metal festival Eternal Flame biće održan 12. i 13. aprila u amfiteatru Domu mladih Skenderija u Sarajevu.

Festival organizuje udruženje za promociju alternativne kulture Primarch uz podršku Centra Skenderija i Sarajevo Diska, a nastupiće bendovi Infest (Srbija), Primitai (London), Hateful (Italija), Ensanguinate (Slovenija), Cornix (Banja Luka), Last Drop (Doboj), New Storm (Bihać), tuzlanski sastavi Urban Instinkt, Despotic Bullet i Soul Cremation, te sarajevski bendovi Gnu i Paraliza Buđenja.

„Nakon deset godina Sarajevu se vraća stari sjaj jednog od regionalnih središta heavy metal muzike, kada će, u dva aprilska dana, fanovi metal muzike moći uživati u izvedbama sjajnih stranih, regionalnih, ali i domaćih bendova“, navode organizatori.

U saopštenju se ističe da sarajevski YU Heavy Metal Festival iz osamdesetih godina koji je održan na istoj lokaciji, i dan danas među starijim ljubiteljima žestokog zvuka, stoji kao sinonim za veliki događaj te vrste.

„Dvadesetak godina u budućnost, sjajna ekipa iz ‘Sarajevo Metal Fest Promotions’ vraća velike heavy metal festivale u glavni grad BiH, kada Sarajevo pohode veličine kao što su Exodus i Misery Index. Nažalost, smenom generacija, Sarajevo je na deset godina ostalo bez većih festivala heavy metal muzike, da bi prošle godine, nakon dva uspešna lokalna festivala, ekipa iz Primarcha preuzela na sebe odgovornost i težak zadatak da vrati Šeher na evropsku heavy metal mapu. Festival koji se do sada dva puta održao u bivšem klubu Johnny, napokon je dobio svoje ime i od sada, i mnogo godina u budućnosti, nosiće naziv Eternal Flame Fest“, stoji u saopštenju.

Na festivalu će za ljubitelje metala i generalno gitarske muzike u dva dana nastupiti po šest bendova raznih podžanrova, tako da je, kako poručuju organizatori, vrhunska zabava zagarantovana.

Ulaznice će u pretprodaji biti dostupne po ceni od 40 KM (20€) u poslovnici Sarajevo Diska u Privrednom gradu Skenderija i putem servisa Kupikartu.ba, dok će na dan festivala iznositi 50 KM (25€). Za goste izvan BiH organizovan je specijalan “Metal Fest Paket” u kojem je za 50 € uz kartu uključen i smeštaj u centru grada za dve noći festivala. Više informacija možete pratiti na zvaničnom Facebook iventu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

KERRY KING objavio postavu novog benda i prvi singl

Sledeća priča

CRADLE OF FILTH u julu u Beogradu

Najnovije iz rubrike U fokusu