fbpx
Dave Van Detta

NOVO IME NA SCENI: Dave Van Detta predstavlja prvi lyric video

minut čitanja
Dave Van Detta

David Jerković, u upućenijim krugovima na sceni poznat kao Dave Van Detta, objavio je svoj prvi lyric video za numeru Beauty And Deceased.

Stilski je u pitanju modern melodic death metal sa sympho/progressive uticajima i u pitanju je uvod u solo karijeru ovog studenta fakulteta muzičkih umetnosti i metal pevača (bend Microwave).

Njegov rani početak obeležile su brojne prve nagrade na takmičenjima klasične muzike, nekoliko rok festivala i takmičenja, pojavljivanje na nacionalnoj televiziji i turneje sa simfonijskim orkestrima u južnoj Evropi.

„Inspiraciju crpim iz raznih stvari, kako svakodnevnog života, tako i iz muzike drugih bendova različitih žanrova koje slušam. Uvek biram buntovnu tematik, da je tako nazovem, jer imam preveliku potrebu za pravdom, pa je tako trenutna tematika prvih pesama koje radim najviše usmerena ka religiji i na to koliko je korišćena za manipulaciju i zaglupljivanje masa već vekovima“, kaže David Jerković za Plejer.

Prema njegovim rečima, nije imao tačnu ideju u kojem će se pravcu njegova muzika žanrovski kretati.

„Ne želim da budem ograničen konkretnim žanrom, jer poprilično volim da ih mešam, zato se od ovog projekta svašta može očekivati. Želim da, kada neko čuje moju muziku, može da prepozna da je to Dave Van Detta bez razmišljanja koji je žanr u pitanju“, ambiciozan je Jerković.

Ovaj mladi muzičar svu muziku i tekstove sam komponuje i piše, a u projektu je u ulozi pevača i solo kontrabasiste, dok pratnju čini promenljiva postava. Planovi za budućnost su izdavanje prvog albuma i turneja van Srbije.

Aktivnosti ovog muzičara možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

NEZVANIČNO: Iron Maiden, Judas Priest i Anthrax u Beogradu sledeće godine

Sledeća priča

Solstafir i Myrkur u decembru u Beogradu

Najnovije iz rubrike U fokusu