fbpx
metal fan
Više studija do sada je pokazalo da metal muzika ima veoma povoljan uticaj na mentalno zdravlje/FOTO: WeAreThePit

Metal muzika smanjuje stres i dobro utiče na razmišljanje

minut čitanja

Američka psihološkinja Nicole Andreoli tvrdi da metal muzika pomaže u ublažavanju negativnih emocija i smanjivanju nivoa stresa.

Ova klinička psihološkinja i terapeutkinja objavila je TikTok video koji je postao viralan, a u kojem objašnjava kako i zašto metal muzika ima pozitivne efekte na naš mozak i mentalno zdravlje.

Prema njenim rečima, metal muzika ne samo da čini slušaoca opuštenijim, već nam omogućava i logičnije razmišljanje i zaključivanje.

Ona je sve ovo rekla u odgovoru na TikTok video korisnice KatieLeigh37, koja je pričala o tome kako joj metal muzika omogućava „potpuni mir“, za razliku od nekih drugih svakodnevnih aktivnosti kao što je kupovina.

Doktorka Andreoli rekla je da metal smanjuje nivoa kortizola, što pomaže u smanjivanju stresa. Ujedno, ljudi koji slušaju ovu muziku imaju i kompleksniji način razmišljanja, jer ova muzika pomaže kod fokusiranja, piše sajt Loudersound.

Iako neki od tekstova metal pesama imaju nasilje kao temu, nije pronađena povezanost između slušanja ovog žanra i nasilnosti, već to uslovljava bolje načine za procesuiranje besa, zaključila je doktorka.

U nastavku možete pogledati oba TikTok videa.

@ktpineapple__ Psychologists of tiktok dont come at me #metal #metalcore #metaltiktok #elderemo ♬ original sound – KatieLeigh37

 

@drnicole_ny #stitch with @KatieLeigh37 whats your favorite music genre?#music #musictherapy #psychology #mentalhealthtokhelps #psych #nyctherapist #mentalhealth #mentalhealthtips ♬ original sound – drnicole_ny

A ako želite da malo ponegujete svoje metalno zdravlje, preslušajte našu listu najboljih metal pesama iz prošle godine. 

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

IMPERIAL TRIUMPHANT obradili PARANOID ANDROID

Sledeća priča

Pogledajte fantastični novi BEHEMOTH spot

Najnovije iz rubrike U fokusu