fbpx
MEshuggah/FOTO: Edvard Hansson & Brendan Baldwin

MESHUGGAH obeležava 15 godina albuma OBZEN specijalnim reizdanjem

minut čitanja

Švedski progressive metal bend Meshuggah obeležiće 15 godina od izlaska albuma ObZen objavljivanjem apdejtovanog reizdanja u martu.

Izdavačka kuća Atomic Fire objavila je da će se novo izdanje, na kojem su radili Thomas Eberger i Sofia von Hage iz Stockholm Masteringa, naći na svim striming platformama u hi-def audio formatu. 

Za kolekcionare je spremljeno i specijalno dikipak vinil izdanje sa bukletom od 20 strana, kao i izdanje sa dvostrukim vinilom u dve kolor varijanti, od kojih je svako ograničeno na 1.500 primeraka. Pomenuta fizička izdanja će biti dostupna od 31. marta.

Od momenta kada je grupa Meshuggah formirana u malenom švedskom mestu Umea, ova ekipa je izvršila neverovatan uticaj na razvoj metala kao žanra, ali je postala i globalni fenomen mimo okvira pravca zahvaljujući tehnički veoma kompleksnom zvuku i konstantnom eksperimentisanju.

Njihov progresivni ekstremni groove metal zvuk inspirisao je horde novih muzičara i pokrenuo čitave nove podpravce i pokrete.

Ogromnu ulogu u svemu tome odigrao je šesti album ObZen, koji je pomerio granice ne samo u poimanju metal zvuka, već i u načinu sviranja i tehničkom pristupu stvaranju muzike.

Numera Bleed, koja je bila i ostala najzapaženija na ovom albumu, predstavljala je najpre pesmu zbog koje je bubnjar benda Tomas Haake morao potpuno naopačke da okrene svoj pristup sviranju bubnja, a potom je prerasla i u pop-kulturni internet fenomen preko kojeg su za bend čuli i mnogi koji nemaju nikakve veze sa metal muzikom.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

TRIBULATION novim singlom ulaze u novu eru

Sledeća priča

Alternativci OVERGROW objavili emotivnu novu pesmu

Najnovije iz rubrike U fokusu