fbpx

MACHINE HEAD objavili novi spot, da li se Logan Mader vraća u bend?

minut čitanja

Američki thrash/groove metal bend Machine Head objavio je novi spot za pesmu My Hands Are Empty.

Numera se bavi problemima depresije i zavisnosti od hemijskih supstanci, a u njoj na pisanju materijala prvi put posle 24 godine ponovo sarađuju mastermajnd Machine Heada Robb Flynn i originalni gitarista benda Logan Mader.

Robb Flynn je, govoreći o pesmi, istakao da ima članove porodice koji su uspeli da se izbore sa opakom zavisnošću, a da se neki i dalje bore.

“To je bolno za gledanje i zaista se teško nosim sa tim. Ovo je pesma tuge, ali takođe i nade. Ja sam pobedio moju zavisnost od droge i možemo kroz ovo da prođemo zajedno, ali i da podelimo naš bol sa svetom”, naveo je Flynn.

Što se muzičke strane tiče, alfa i omega MH-a kaže da je želeo da postigne Through the Ashes of Empires vajb.

“Pesma ima taj grandiozni zvuk od početka, nešto u tim vokalnim deonicama me je progonilo dan i noć. Poslao sam ih svom saradniku Joelu Wanaseku, a on ih je vratio sa potpuno novom orkestralnom dimenzijom. To je pesmu učinilo živom. Dodao sam gitarske harmonije u refren i znao sam da smo uradili nešto posebno”, objasnio je Flynn.

Prema njegovim rečima, kada su obeležavali 25-godišnjicu albuma Burn My Eyes, pomenuo je Loganu Maderu da mu je potrebno par rifova za novu pesmu i on je bio oduševljen idejom da ponovo sarađuju.

“Poslao sam mu pesmu i sledećeg dana mi je poslao toliko heavy rif da sam bio zakucan. Uklopio se savršeno i zaista se osećam vrlo dobro zato što pišemo ponovo zajedno nakon 24 godine. Basista Jared je onda uradio ritam i pesma je bila zaokružena”, zaključio je Flynn.

Bubnjeve na novoj pesmu odsvirao je Navene Koperweis (Entheos, Whitechapel, Animals as Leaders).

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Pogledajte sveži nastup benda MASTODON sa ADULT SWIM festivala

Sledeća priča

CLUTCH objavili live verziju pesme sa pevačem benda LAMB OF GOD

Najnovije iz rubrike U fokusu