fbpx
King Dude

King Dude stiže u Beograd, gosti Foei Gras i The Cyclist Conspiracy

minut čitanja
King Dude
King Dude

Američki kantautor King Dude sa bendom konačno će se 18. avgusta predstaviti i našoj publici i svojim fanovima koji ovaj koncert isčekuju vać nekoliko godina.

Ovaj unikatni imetnik koji u svom zvuku spaja dark rock, prljavi blues, country rock pa čak i doom metal, kao i mnoštvo drugih pravaca, u poslednjih nekoliko godina privlači sve veću pažnju poklonika, kako underground scene tako i daleko širih muzičkih krugova.

“King Dude definitivno proširuje granice i vidike unutar rock zvuka i tako reći diktira nastanak potpuno novog muzičkog pravca. Njihovi živi nastupi okarakterisani su od strane publike i štampe kao poseban koncertni doživljaj sa konstantnim preplitanjem akustičnog i električnog zvuka”, navode organizatori u saopštenju.

Iste večeri publici u Domu omladine će se predstaviti i mlada američka umetnica Foei Gras, koja će svoj deo večeri ispuniti nesvakidašnjim drone-scape zvucima.

“Foei Gras predstavlja pravi užitak za sve fanove ambijentalne, mračne i unikatne blende eksperimentalnih drone zvukova”, najavljuju iz organizacije.

Domaću podršku pružiće The Cyclist Conspiracy, bend koji svoj pravac naziva uranic rock zvukom utemeljenom na psihodeličnom nasleđu.

Ulaznice se u pretprodaji mogu naći u Eventimu, Felixu (Beograd) i Mungosu (Novi Sad) po ceni od 1.500 dinara, dok će na dan koncerta koštati 2.000 dinara.

Više informacija možete pratiti na zvaničnom FB iventu.

1 Comment

  1. Iste veceri sa King Dude ce da nastupi i mlada americka umetnica Foie Gras, koju mnogi vec nazivaju drone divom. Fanovi ambijentalne, mracne i unikatne blende eksperimentalnih drone zvukova ce zasigurno biti zadovoljni.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Sud presudio: Led Zeppelin nisu plagirali pesmu Stairway To Heaven

Sledeća priča

Uz Moonspell čak tri predgrupe u DOB-u

Najnovije iz rubrike U fokusu