fbpx
Hellfest/FOTO: Wikipedia

Festival Hellfest je upravo poručio “FUCK YOU!” svojoj osiguravajućoj kompaniji

minut čitanja

Francuski metal festival Hellfest našao se na listi otkazanih festivala usled pandemije korona virusa. To je, međutim, tek početak problema za njih.

Hellfest je ušao u problem sa svojom osiguravajućom kompanijom, a sve se završilo tako što im je festival javno poručio “FUCK YOU!” i najavio pravnu borbu za svoje interese.

Hellfest je trebalo da bude održan od 18. do 20. juna, ali je otkazan po prvi put u svojoj 15 godina dugoj istoriji. Fanovi koji su već kupili ulaznice mogu da ih sačuvaju za sledeću godinu ili da zatraže povraćaj novca.

Sudeći po saopštenju organizatora, njihova osiguravajuća kompanija Albingia trebalo je da im na ime obeštećenja isplati oko 175.000 evra. Međutim, pokušali su, o kakvog li čuda, da ih prevare. Uprkos klauzuli koja obezbeđuje Hellfest u slučaju pandemije, Albingia tvrdi da korona virus nije ta “vrsta” pandemije o kojoj je reč u ugovoru.

„Za Albingiju solidarnost je za druge, pa i po cenu dovođenja svojih osiguranika u ekonomske teškoće. Njihovo poslovanje je jednostavno. Da li ćemo uzeti vaš novac za osiguranje od otkazivanja? DA. Da li ćemo nadonkaditi štetu? NIКADA. Ideja?! Igraćemo se rečima i tumačenjima kako bismo započeli suđenje koje će trajati nekoliko godina. U međuvremenu, kompanija će zadržati novac koji bi trebalo da potražujemo i dobijemo. To je razlog zašto danas želimo da ukažemo na ovu sramotnu praksu, posebno u ovakvim vremenima”, naveli su organizatori Hellfesta.

Kako navode, solidarnost i poštovanje obaveza trebalo bi da budu glavne brige osiguravajuće kompanije.

“Ukratko, dok čekamo početak duge procedure, samo dve reči nam padaju na pamet kojima bismo reagovali na sve ovo: “JEBITE SE!”, poručio je Hellfest.

Pretpostavljamo da će posle ovoga naći novu osiguravajuću kompaniju.

U međuvremenu, festival je pozvao fanove da upute donacije fondaciji Hellfest for Health, koja podržava medicinska istraživanja i radnike u zdravstvu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Pevač Sepulture izabrao omiljene pevače teškog zvuka

Sledeća priča

REVOCATION u borbi protiv COVID-19 pandemije

Najnovije iz rubrike U fokusu