fbpx
Džonatan Dejvis, Korn

Džonatan Dejvis: Sepulturin Roots je blatantna kopija Korna!

2 minuta čitanja
Džonatan Dejvis, Korn
Džonatan Dejvis, Korn

Frontmen benda Korn Džonatan Dejvis govorio je u intervjuu za Metal Hammer o uticaju svog benda na album Sepulture Roots iz 1996. godine, nazvavši taj album “blatantnim rip-offom” Korna.

Dejvis je za celu situaciju delimično okrivio producenta Rosa Robinsona, koji je producirao i Roots i prva dva albuma Korna. Zanimljivo je, takođe, da je Dejvis čak i učestvovao u jednoj pesmu na Rootsu (Lookaway).

On je naveo da, iako taj album doživljava kao rip-off, vremenom je prešao preko toga.

“Slipknot je inspirisan onim što smo mi radili, ali oni su stvorili svoj zvuk, što je sjajno. Ono za šta sam mislio da je za nas veliki kompliment, ali sam kasnije zaključio da je baš sjebano, je Sepulturin album Roots. To je blatantni rip-off Korna i o tome sam razgovarao i sa Rosom Robinsonom, zato što je uzeo naš zvuka i ‘dao” ga Sepulturi”, naveo je Dejvis.

“Moj mladi mozak nije to mogao da podnese. Ali s obzirom na to da su oni jedan od najvećih uticaja, prešao sam preko toga. I to je danas klasičan album, tako da je sve super”, izjavio je Dejvis.

U međuvremenu, gitarista Korna Džejms ‘Manki’ Šefer ima nešto drugačije mišljenje.

sepultura
Sepultura

“Mi smo to koji su pokušavali da imitiraju njih! Kada je Sepultira objavila Chaos A.D. 1993. godine, to je izvršilo veliki uticaj na nas i to je i dalje jedna od mojih omiljenih ploča. Sad kada sam stariji prosto mogu da razumem i cenim kada umetnost inspiriše umetnost”, ocenio je Šefer.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Poznata satnica za koncert sastava Negura Bunget

Sledeća priča

Mayhem u Beogradu 10. aprila svira album De Mysteriis…u celosti

Najnovije iz rubrike U fokusu