Leprous, Mono, Evergrey u PLEJER SUMIRANJU

Detalj iz spota u kome je Leprous obradio čuvenu pesmu „Angel” od Massive Attack.

Novi Swallow the Sun se najviše slušao prošle sedmice i ispao je sasvim solidno. Iskočili su novi bendovi kao Anchor Thought koje vredi poslušati. Leprous je obradio čuvenu pesmu „Angel” od Massive Attack. Plejer tim u sastavu Nenad i Saša se baš nisu složili oko kvaliteta ove obrade.

Šta ima novo od muzike?

Swallow the Sun – When a Shadow Is Forced Into the Light (melodic doom death) – LP

Album nedelje je mračno, melodično i melanholično sedmo studijsko ostvarenje finskih metalaca. Nisu nadvišena očekivanja, ali možda su i bila previsoka zbog odličnih singlova koji su prethodili albumu. U svakom slučaju, dobro izdanje, tri od pet bambija.     

Therapy? – Kakistocracy (alternative rock) – singl

Single nedelje je skroz dobra numera sa poslednjeg albuma „Cleave” kultnog sastava iz Severne Irske koja nas vraća na vajb iz 90-ih i klasik iz tog vremena „Troublegum”.

Leprous – Angel / Massive Attack obrada (progressive metal) – singl

Mišljenja u Plejer timu su oprečna povodom novog singla jednog od najznačajnijeg progressive metal sastava novije generacije.

NENAD: Leprous je objavio fantastičnu obradu besmrtnog klasika „Angel” koja zvuči lucidno, zlokobno i drugačije.

SAŠA: Prilično dosadno je zvučalo prošle godine uživo na svirci u Beogradu, a i sada se ništa nije promenilo. Udavili su i nisu je nekako začinili svojim prepoznatljivim zvukom.

Mendel – The Blood, The Sin and the Djinn (progressive metal) – EP

Mendel Deminio bij de Leij, gitarista čuvenog holandskog death metal sastava Aborted izbacio je novu muziku. Obavezno preslušajte jer se radi o baš dobrom tehničkom preciznom i virtuoznom gitarskom zvuku.

Anchor Thought – Cosmonaut (progressive djent metal) – EP

Sarah Draper i Anthony Simone su duo iz američkog sastava Anchor Thought čiji prvenac nudi skroz zanimljivu muziku – djent sa ženskim vokalima. Vredi preslušati.

Mono – Nowhere Now Here (noisy post-rock) – LP

Deseti studijski album japanskog kultnog sastava Mono je odlična mešavina svega što su radili u prethodnih 20 godina.

Bring Me the Horizon – Amo (pop rock) – LP  

Ako se još uvek dvoumite oko slušanja ovog novog šestog po redu izdanja Britanaca, znajte da nije reč o metal ploči, a možda pronađete nešto zanimljivo.   

Evergrey – The Altantic (progressive metal) – LP

Novi album progressive sastava iz Švedske je poslednje poglavlje u trilogiji koja je počela albumom „Hymns for the Broken” iz 2014. godine. Ne zvuči loše na prvo slušanja.

Angel Du$t – Bang My Drum (hardcore) – singl  

Baltimorska hardcore ekipa donosi sladak novi singl „Bang My Drum”. Ako vam je Turnstile previše tvrd, Angel Du$t mogu biti kompromisno rešenje. Let’s Dance!

Tu je i još muzike: FallujahUltraviolet (progressive death metal) – singl; FidlarAlmost Free (punk rock) – LP; PuppyThe Goat (alternative rock) – LP; Carnal ForgeGun to Mouth Salvation (death thrash metal) – LP; GargoylAsomatous (progressive rock) – EP; Misery IndexRituals of Power (death metal grindcore) – singl; The Drowned GodI’ll Always Be the Same (post hardcore) – LP; CorrodedBitter (hard rock) – LP

Šta ima staro od muzike?

Azusa – Heavy Joke (crazy metal) – LP

I nije baš tako staro, ali je mnogo dobro. Debi-album internacionalne supergrupe Azusa je osvojio publiku i kritiku, a Plejer je radio i intervju sa gitaristom ovog blesavog benda. Čitajte i uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.