fbpx

Virtuozni CAVE BASTARD objavili novi spot i pesmu o antivakserima

minut čitanja

Progressive death metal ekipa Cave Bastard iz San Dijega objavila je spot za pesmu zanimljivog naziva Anti-Vaxxtermination.

Cave Bastard se nikad nisu libili da zauzmu stav o aktuelnim pitanjima, a tako će izgleda biti slučaj i sa novim albumom Wrath of the Bastard, čiji je izlazak zakazan za 12. novembar.

Nova pesma će svakako biti jedna od onih koje će polarizovati publiku, s obzirom na to da se bend u spotu vrlo jasno odredio kada su u pitanju vakcine protiv korona virusa, odnosno protivnici vakcinacije.

Zanimljivo je da su Cave Bastard ovu pesmu napisali pre pandemije.

“Pesma je napisana u leto 2019. godine, pre nego što je potvrđen prvi slučaj Covida-19, i inspirisana je jednom velnes zajednicom, koja je poznata kao antivakserska i koja je promovisala neproverene tretmane i nepotkrepljene načine lečenja različitih zaraza i bolesti, sve u cilju zarade od prodaje zmijskog ulja. Zaraze poput boginja, koje su u Americi iskorenjene pre 2000. godine, drastično su se povampirile u poslednjih 15 godina. Ideja o mnogo smrtonosnijim i ozbiljnijim bolestima počela je polako da se vraća u umove ljudi, bolestima koje bi mogle da zbrišu čovečanstvo koje se ionako raspada. Ne znajući da je globalna pandemija odmah iza ćoška, mogli smo da vidimo i nastavak širenja antivakcinalne retorike”, naveo je bend u saopštenju.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

FIT FOR AN AUTOPSY objavili novi singl, životna sredina je opet tema

Sledeća priča

VEST GODINE: PORCUPINE TREE se ponovo okupili i objavili novi singl!

Najnovije iz rubrike U fokusu