fbpx
the scott burns sessions
Detalji sa naslovne strane knjige/FOTO: Decibel magazin

Uskoro izlazi knjiga o legendardnom death metal procucentu SCOTTU BURNSU

minut čitanja

Decibel Books je za sredinu ove jeseni sa ponosom najavio izdavanje knjige pod nazivom The Scott Burns Sessions: Život u Death Metalu 1987-1997.

Ovo je ogromno, možemo reći i istorijsko delo na 480 strana o slavnoj karijeri producenta i tonskog inženjera, producentske ikone ekstremnog metala Scott Burnsa.

Sinonim za uspon death metala krajem osamdesetih i sredinom devedesetih godina, Burns je bio čovek za tonovima na esencijalnim delima bendova Death, Cannibal Corpse, Sepultura, Obituary, Deicide, Napalm Death i Terrorizer, pretvarajući njihove sirove, haotične zvuke u nešto što nije samo slušljivo, već i legendarno.

The Scott Burns Sessions: Život u Death Metalu 1987-1997. pojedinačno analizira preko 100 albuma ekstremnog metala, koje je Burns snimao tokom svoje karijere, od strane gotovo 70 bendova. Ova raskošna tvrda knjiga autora Davida E. Gehlkea (takođe autor knjiga Turned Inside Out: Zvanična Priča o bendu Obituary, No Celebration: Zvanična Priča o Paradise Lostu i Damn the Machine: Priča o Noise Recordsu), duboko ulazi u svete dvorane Morrisound Recordinga i donosi ekskluzivne, detaljne priče iz studija od strane samog Burnsa, ali i bendova koji su stvarali istoriju death metala, uz neviđene fotografije fotografa tampaške muzičke scene Tima Hubbarda.

Krcata mnoštvom retkih i nikada ranije viđenih fotografija, koje su istaknute u sjajnom 16-stranom delu sa fotografijama, kao i sa predgovorom od strane priznatog producenta i inženjera ekstremnog metala Dana Swanöa, knjiga The Scott Burns Sessions: Život u Death Metalu 1987-1997. dostupna je isključivo za prednarudžbine putem Decibela.

Ova knjiga uključuje i nove intervjue sa trenutnim i bivšim članovima bendova Cannibal Corpse, Death, Sepultura, Obituary, Deicide, Suffocation, Cynic, Gorguts, Terrorizer, Atheist, Six Feet Under, Malevolent Creation, Exhorder, Pestilence, Massacre, Assück, Coroner, Atrocity, Morgoth, Cancer, Loudblast, Hellwitch, Solstice, Disincarnate, Monstrosity, Sadus, Vital Remains, Demolition Hammer i mnogih drugih!

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

POGLEDAJTE novi RINGWORM video

Sledeća priča

10 najboljih pesama u septembru

Najnovije iz rubrike U fokusu