fbpx
Quasarborn/FOTO: Promo

Quasarborn objavili novi singl i zakazali veliki beogradski koncert

minut čitanja
Quasarborn/FOTO: Promo

Thrash metal sastav Quasarborn najavio je veliki beogradski koncert u Domu omladine Beograda 14. marta 2020. godine.

Koncert će biti održan u sali “Amerikana”, a Quasarborn su u međuvremenu objavili i naslovnu pesmu sa svog predstojećeg albuma „A Pill Hard to Swallow“, čiji se izlazak očekuje 24. januara 2020.

Treći po redu singl sa ovog izdanja pojavio se uz vizuelizaciju za čiju je animaciju bio zadužen Marko Danilović Tihi, a fotografiju potpisuje Jovana Uzelac.

„Jako smo ponosni na „Pilulu“, pogotovo jer je prožeta najrazličitijim uticajima, a opet nekako smatramo da se svi oni spajaju u jaku celinu. Pritom, konačno sam ostvario svoju dugogodišnju ideju da spojim ekstremne metal rifove i izuzetno melodično pevanje“, naveo je frontmen benda Luka Matković.

Prema njegovim rečima, ceo album je tekstualno izuzetno ličan, a naslovna pesma je posebna po tome što ju je pisao bez ikakvog filtera, razmišljanja ili otklona.

“Tek nekoliko meseci kasnije sam postao svestan da sam na papir stavio bukvalno suštinu svojih misli i osećanja iz tog perioda svog života. Kada je čuo demo snimak, Šile, gitarista našeg bratskog benda Alitor, skrenuo mi je pažnju na stih sa sintagmom „A Pill Hard to Swallow“ i istog trenutka sam znao da je to pravi naziv, ne samo za ovu pesmu, nego i za ceo album“, izjavio je Matković.

Još detalja o koncertu i gostima biće poznato uskoro.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

SLIPKNOT PREDSTAVILI NOVI VIDEO: Omiljena maskirana bratija ponovo jaše

Sledeća priča

Sepultura stiže na Exit!

Najnovije iz rubrike U fokusu